Het Gelders Orkest geeft amateurorkesten een podium

17 juni 2018, om 14:15, Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn, 10.-

Door Agenda

Bijzondere samenwerking met amateurveld
Het Gelders Orkest geeft amateurorkesten een podium

Al weer heel wat jaren geeft Het Gelders Orkest amateurmusici uit de regio de gelegenheid om samen met een professioneel orkest te spelen. Op 15, 16 en 17 juni zijn de amateurorkesten Flos CampiArnhem Sinfoniëtta en het Apeldoorns Symfonie Orkest uitgenodigd om samen een programma in te studeren en uit te voeren.

In een unieke samenwerking met het beroepsorkest gaan de amateurmusici de uitdaging aan en verzorgen zij onder leiding van hun eigen dirigent een spetterend concert op een van de grote podia in Gelderland. “Het zijn allemaal enthousiaste amateurmusici die op hun eigen niveau orkestervaring hebben en het een uitdaging vinden om met een beroepsorkest samen te spelen. Strijkers, blazers en slagwerkers, alle orkestgroepen zijn vertegenwoordigd”, vertelt Dick Bolt, bastrombonist bij het orkest en zelf dirigent van Flos Campi uit Nijmegen. Net als Alexej Pevzner, 2e concertmeester van Het Gelders Orkest en dirigent van Arnhem Sinfoniëtta, is hij één van de drijvende krachten achter dit bijzondere project.

Spektakel
Het animo van de deelnemende orkesten bleek nog eens te meer toen er over de programmering van het concert gesproken werd. Dick Bolt: “Het moest een programma worden met veel spektakel waarin de muzikanten zich helemaal konden uitleven. Het moesten ook stukken zijn die, vanwege hun omvang en bezetting voor een amateurorkest moeilijk uitvoerbaar zijn, maar in het kader van dit project wel te realiseren zijn. Maar vooral vroegen de spelers om muziek die voor hen binnen het eigen orkest technisch net te moeilijk zou kunnen zijn, maar die onder professionele begeleiding uitstekend speelbaar is. Met de stukken die we hebben uitgekozen, kunnen we prachtig aan al deze wensen voldoen”.

Flos Campi speelt onder leiding van Dick Bolt op 15 juni Sibelius’ Finlandia en Saint-Saëns’ Orgelsymfonie.

Onder leiding van Alexej Pevzner spelen Arnhem Sinfoniëtta (16 juni) en het Apeldoorns Symfonieorkest (17 juni) naast de Orgelsymfonie van Saint-Saëns, ook Tsjaikoviski’s Ouverture 1812 ‘solennelle’.

Jong talent
Ook besteedt Het Gelders Orkest binnen dit project aandacht aan jong talent. In samenwerking met het ArtEZ conservatorium Arnhem is de zeer talentvolle student Dirk Overbeek geselecteerd. In januari 2016 nam Dirk deel aan het klassieke Prinses Christina Concours, waar hij de 1e prijs behaalde op de regiofinale in Enschede. De zeer talentvolle accordeonist zal samen met de orkesten twee delen uit het virtuoze Opale Concerto van Richard Galliano uitvoeren.

Concertgegevens
Sibelius Finlandia opus 26
Galliano Opale Concerto deel 2 & 3
Saint- Saens Symfonie nr. 3 ‘orgelsymfonie’
Tsjaikosvki Ouverture 1812 ‘solennele’

Arnhem | Musis 15 jun 2018 – 20.00 uur

Het Gelders Orkest i.s.m Flos Campi € 10
dirigent Dick Bolt
accordeon Dirk Overbeek

Arnhem | Musis 16 jun 2018 – 20.00 uur

Het Gelders Orkest i.s.m Arnhem Sinfoniëtta € 10
dirigent Alexej Pevzner
accordeon Dirk Overbeek

Apeldoorn | 17 jun 2018 – 14.15 uur € 10

Het Gelders Orkest i.s.m Apeldoorns Symfonieorkest
dirigent Alexej Pevzner
accordeon Dirk Overbeek

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?