Het Gelders Orkest jubileert met Wende

29 augustus 2014, om 20:00, Langs de kanaaloevers

Door Redactie

Wende Snijders

Het Gelders Orkest treedt op met Wende Snijders. De openluchtconcerten zorgen zo voor een knallende start van het jubileumjaar van het orkest. Op 29 augustus is het eerste concert in Apeldoorn tijdens de Kanaalconcerten.

Het Gelders Orkest heeft haar wortels in een rijke geschiedenis. Toch zoekt zij constant naar nieuwe vormen om klassieke muziek bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. De samenwerking met Wende sluit volledig aan bij de passie voor muziek en de zoektocht naar vernieuwing.

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als performer en maker van eigen repertoire en shows binnen de theaterwereld en het popcircuit. Ze maakte meerdere cd’s en dvd’s, en won diverse prijzen voor haar werk (o.a. de Gouden Harp, de Annie MG Schmidt prijs, 2 Edisons). Haar nieuwste cd Last Resistance nam Wende op in Berlijn. Wende begeeft zich in de werelden van het theater en de popmuziek. Ze zoekt het spanningsveld tussen het vertellen van een verhaal en de trance en tussen orkestrale en elektronische muziek. Ze onderzoekt de balans tussen de entertainment en het experiment. Voor meer informatie: www.wende.nu.

vrijdag 29 augustus
Kanaalconcert, 20.00 uur
Gratis toegang

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?