Het Loo: een Vorstelijke Buitenplaats

6 april 2012 - 16 september 2012, van 00:00 tot 23:59, Paleis Het Loo

Door Nataliefde

Van 6 april tot en met 16 september aanstaande is in het kader van ‘2012: Het jaar van de Historische Buitenplaats’ in de tuin van Paleis Het Loo de presentatie ‘Het Loo: een Vorstelijke Buitenplaats’ te zien.

Om een beeld te geven welke rol Het Loo als buitenplaats heeft gespeeld in het leven van de Oranjes sinds 1684, wordt ingegaan op het ontstaan van de buitenplaats in de periode van Willem III en Mary Stuart II (17de eeuw) en de belangrijke rol die water in de keuze van deze locatie speelde. Vervolgens komt Het Loo in de tijd van koningin Wilhelmina en  het heden aan bod. Het Loo vormt anno 2012 de grootste buitenplaats van Nederland en is hét toonbeeld van een 17de eeuwse baroktuin met een Hollands tintje.

Wandelingen en fietstochten
Rond het thema ‘Water, onmisbaar voor een buitenplaats’ wordt op 4 data in april en mei, in samenwerking met Kroondomein Het Loo en De Stentor, een sportief wandelarrangement georganiseerd beginnend in de paleistuin tot aan de sprengen in het achterliggende bos.
Zie voor boekingen en meer informatie:www.destentor.nl/abonneevoordeel
Van 6 april tot en met eind juli is het ook mogelijk een exclusieve fietstocht op eigen gelegenheid door Kroondomein Het Loo te maken die u naar plaatsen brengt die normaliter voor het publiek gesloten zijn. De beschrijving van de fietstocht is gratis verkrijgbaar bij de kassa in het entreegebouw (tijdens openingsuren) of te downloaden via www.paleishetloo.nl  of www.kroondomeinhetloo.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?