Het nieuwe schaken: Raindropchess

14 juni 2012, van 16:00 tot 18:00, Nawijn & Polak

Door Redactie

Nawijn & Polak

Apeldoorn is natuurlijk een bekende schaakmetropool. Vandaar dat de bedenker van het bijzondere spel Raindropchess, Jozias Hillenkamp, hier dan ook graag een demonstratie komt geven.

Donderdag 14 juni is vanaf 16.00 is hij bij Nawijn&Polak te gast.  Na een introductie kan het spel natuurlijk gespeeld worden, er staan genoeg spellen klaar. Raindropchess is een schaakspel dat iedereen met speels gemak kan leren spelen. Het slaat zeer breed aan: bij schooljeugd inclusief de leerkrachten en docenten, (groot)ouders en studenten, schakers en niet schakers. Een gezellig denkspel voor iedereen.

Wat maakt Raindropchess anders en voor velen leuker dan het gewone schaken? Het begint met een leeg schaakbord, de stukken komen door het draaien van kaarten op het bord, op zelf gekozen velden. Het speelt (ge)makkelijker, er is geen schaakkennis voor nodig, wel moet je weten hoe de stukken over het bord bewegen. Zodra van een speler de koning op het bord is gekomen begint de aanval… het proberen schaakmat te zetten van die koning door de stukken van de tegenstander. Een snel en zeer dynamisch spel met toevalsfactor: Je kunt van een zeer sterke schaker winnen.

Zelf proberen? Kom gewoon langs en speel een spelletje Raindropchess. Je hoeft je niet in te schrijven.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?