Het OKW-café

7 maart 2018, van 20:00 tot 22:00

Door Agenda

Woensdag 7 maart 2018 van 20-22 uur vindt in het ACEC gebouw het OKW-café plaats. Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk en zal gewijd zijn aan keramiek. Dit naar aanleiding van de grote keramiektentoonstelling die op 11 maart opent in het CODA museum. Deze expositie wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Keramisten en vindt driejaarlijks plaats.

De vereniging voor Onderwijs, Kunst en Wetenschappen (OKW) organiseert maandelijks in het ACEC-gebouw het café als ontmoetingsplek voor haar leden en voor al wie belangstelling heeft. Ditmaal heeft het OKW-café de Apeldoornse keramist Jan de Bruijne uitgenodigd om te komen vertellen overzijn vak. Daarnaast zal Netty Vink, die nauw betrokken is bij de tentoonstelling in CODA, eentoelichting geven op de triënnale. Het thema van de expositie is ‘sculpturale figuratieve keramiek’.

Jan de Bruijne zal vooral ingaan op de kneepjes van het vak van keramist/pottenbakker. Over de klei en alles wat daarmee te maken heeft, over het draaien en boetseren, over het glazuren en uiteraard over het stoken van de keramiek.De Bruijne is opgeleid aan de Nederlandse vakopleiding keramiek in Gouda.

De vereniging OKW streeft ernaar om in maart voor de bezoekers van het café en andere belangstellende leden een excursie met rondleiding naar de expositie te organiseren.

Wanneer:woensdag, 7 maart 2018

Locatie:ACEC-gebouw, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn

Tijdstip:20:00-22:00

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?