‘Het oog wil ook wat…..’

4 april 2016 - 23 maart 2016, om 14:30, CODA Vosselmanstraat 299 te Apeldoorn

Door Agenda

Inmiddels hebben al veel mensen deelgenomen aan Onvergetelijk CODA: een uniek programma met interactieve rondleidingen dat speciaal ontwikkeld is voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Dit bijzondere programma heeft overigens 15 maart jl. de derde prijs gewonnen bij de verkiezing ‘Meest maatschappelijk uitje’ die door de ANWB is uitgeroepen – iets waar CODA uiteraard enorm trots op is! Tijdens de rondleiding van 4 april worden aan de hand van het thema ‘Het oog wil ook wat……’ vijf werken uit twee tentoonstellingen (Vernieuwd Verleden van Evert Nijland en Schilderij van het Jaar 2015) behandeld. Aanmelden voor deze rondleiding kan nog tot vrijdag 1 april aanstaande.

Het thema van deze maand is gebaseerd op het bekende Nederlandse spreekwoord “Het oog wil ook wat”. Hierbij wordt gewezen op de rol die uiterlijk speelt bij het beoordelen van iets. En dat beoordelen doen we vaak heel snel, soms is een vluchtige blik al genoeg om ergens iets van te vinden. Tijdens het bezoek aan Schilderij van het Jaar 2015 en Vernieuwd Verleden gaan we wat langer stilstaan bij meerdere werken waarbij deelnemers ontdekken dat ze soms niet echt kijken. Soms geloven we pas iets als we het met onze eigen ogen hebben gezien. Door samen goed naar een aantal werken te kijken en er de tijd voor te nemen, ontdekken we wat onze ogen graag zien. In Schilderij van het Jaar 2015 staan we letterlijk stil bij Looking by numbers van Collin de Bruin. In de tentoonstelling Vernieuwd Verleden worden Doubt II Frans Franciscus), Self-Portrait as a part of the Porcelain Export History (Ni Haifeng), badkamer 1e etage uit serie Hier woont mijn huis (Eddo Hartmann), grote kan (Bernard Heesen) en Clärchen’s Ballroom, Mitte (Erwin Olaf) nauwkeuriger bestudeerd.

 

Onvergetelijk CODA
Na ontvangst met koffie of thee brengen de deelnemers een bezoek aan beide tentoonstellingen waar ze in een ontspannen, positieve sfeer onder begeleiding van speciaal getrainde rondleiders met elkaar in gesprek gaan. Door samen naar kunst te kijken, vragen te beantwoorden en creatieve opdrachten uit te voeren, krijgen de deelnemers de mogelijkheid om niet alleen verhalen maar ook ervaringen, ideeën en gevoelens met elkaar te delen – zonder dat de nadruk op de ziekte ligt. Dankzij deze opzet is de rondleiding zowel voor mantelzorgers als voor mensen met dementie een bijzondere ervaring. De rondleiding begint om 14.30 uur en na afloop krijgen de deelnemers ansichtkaarten van enkele van de getoonde werken mee naar huis zodat ze ook in een andere omgeving over dit bezoek na kunnen praten. Op www.coda-apeldoorn.nl/onvergetelijk staat een korte film die een goede indruk geeft van deze bijzondere rondleiding.

Aan de rondleiding kunnen maximaal 14 personen deelnemen en u dient zich daarom van tevoren aan te melden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en het aantal personen door te geven. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Annemiek van der Horst (a.vanderhorst@coda-apeldoorn.nl of 055- 5258512). De volgende rondleiding staat gepland op maandag 2 mei aanstaande.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?