Het puberbrein over de top | Haal het allerbeste uit jongeren! Lezing Yvonne van Sark

8 oktober 2013, van 19:30 tot 22:30, Het Kristal

Door Redactie

Tijdens deze lezing gaat Yvonne van Sark, van jongerencommunicatiebureau YoungWorks, aan de hand van een interactieve presentatie in op de inzichten uit de boeken Puberbrein binnenstebuiten en Over de top en maakt zij een eerste vertaalslag naar de dagelijkse praktijk. Interessant voor iedereen die jongeren wil helpen het beste uit zichzelf te halen. De lezing is op dinsdag 8 oktober 2013 In Het Kristal, Citroenvlinder 200, Apeldoorn. Inloop vanaf 19.30uur, de lezing start om 20.00uur. Voorafgaand aan de lezing en in de pauze is er koffie of thee. Na afloop van de lezing is er een borrel met de mogelijkheid om met alle aanwezigen na te praten. Kaarten voor de lezing kosten € 5,- (all in) en zijn te reserveren via puberlezing@gmail.com of tel: 06 380 12 505

Inhoud lezing
De ontwikkeling van jongeren wordt besproken aan de hand van het neurobiologisch inzicht dat het menselijk brein pas volgroeid is rond ons 25e levensjaar. Dit inzicht helpt het gedrag van jongeren te begrijpen en plaatst dit gedrag ook in maatschappelijk perspectief door te kijken naar vier invloedrijke partijen, te weten: thuis, school, leeftijdsgenootjes en overige opvoeders.

Ook is er aandacht voor de zoektocht van Yvonne van Sark naar excellentie. Haar prikkelende verhalen geven een beeld van de hardnekkige mythes en bewezen feiten die ze daarbij op haar pad tegenkwam. Ze sprak voor haar onderzoek met topsporters, wetenschappers, docenten en natuurlijk met jongeren zelf. Haar verhaal laat zien dat ons geloof in aangeboren talent, de ontwikkeling van dat talent vaak in de weg staat. Niemand bereikt de top zonder jarenlang hard trainen en een steunende omgeving. Excelleren kun je op veel verschillende terreinen – in wetenschap, sport, kunst, muziek en ondernemen. Essentieel is dat we kinderen en jongeren helpen het beste uit zichzelf te halen.

Tijdens de lezing geeft Yvonne van Sark allerlei concrete en nuttige tips hoe je uitblinken als ouder, opvoeder, docent, onderwijsmanager, beleidsmaker, werkgever en beroepskracht die met jeugd werkt, kan stimuleren.
Deze lezing vindt plaats in De week van de Opvoeding, en is een initiatief van Hfftig: een coachproject voor jongeren in Apeldoorn van 13 – 23 jaar met behulp van een financiële ondersteuning van Lionsclub Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?