Het van Gogh jaar gaat van start

24 april 2015 - 23 april 2015

Door Redactie

            In april gaat het Van Gogh jaar van start. 125 jaar geleden overleed deze grote schilder en in heel Nederland vinden er diverse activiteiten en exposities plaats. Een van deze locaties is  Bilderberg Hotel De Keizerskroon. Op 24 april wordt hier een expositie geopend van een twintigtal werken die door sommigen aan de grote meester zelf toegeschreven worden. De schilderijen komen uit de collectie van Paul Kerrebijn, een schilder en verzamelaar die ze bij hoge uitzondering in bruikleen heeft afgestaan. Nooit eerder zijn ze ergens te zien geweest. Het  gaat om tekeningen en schilderijen  uit de omgeving van Den Haag en Nuenen in de wat sombere kleuren en uitbundige impressies gemaakt in Arles, Saint-Remy en Auvers sur l’Oise. Een befaamde van Gogh-kenner zegt erover: “Het gaat om schilderijen die zeker door de grote meester geschilderd hadden kunnen zijn. Wat zou het toch bijzonder zijn als een van deze schilderijen dan toch een echte Van Gogh zou blijken te zijn”

In de komende maanden  serveert De Keizerskroon een bijzonder Van Gogh menu. Chef Steve Sykes heet zich laten inspireren door de schilderijen van Van Gogh en heeft dit gecombineerd met lokale en regionale producten waar hij graag mee werkt. Het drie gangen Van Gogh menu a € 35,00 per persoon wordt tot eind september geserveerd.

Note voor de pers: Op vrijdag 24 april wordt de expositie feestelijk geopend. De pers is om 17.00 uur van harte welkom om deze opening bij te wonen

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?