Het Verhaal van Apeldoorn bij CODA

9 oktober 2017, van 19:30 tot 21:30, CODA, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn 

Door Agenda

Masterclass van CODA Directeur Carin Reinders rond Het Verhaal van Apeldoorn

Aanmelden:
www.gewooninapeldoorn.nl/verhaal


Op 18 september is Het verhaal van Apeldoorn gestart: een serie masterclasses over het heden, verleden en de toekomst van Apeldoorn. Historicus Dolly Verhoeven verzorgde de eerste avond een algemene inleiding in de historie van Apeldoorn. De tweede avond op 9 oktober staat in het teken van vrije tijd, ontwikkeling van een toeristisch toplandschap, waarbij verschillende sprekers aan het woord komen. CODA directeur Carin Reinders vertelt deze avond meer over de ontwikkeling van de culturele infrastructuur van Apeldoorn.

Andere sprekers deze avond zijn Bastiaan Overeem, Programma Manager bij het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN), en Jan Oosterman, specialist vrijetijdseconomie en op tijdelijke basis actief bij de Gemeente Apeldoorn.

Boeiend verhaal
Het verhaal van Apeldoorn is een boeiend verhaal en volgens Apeldoorn Marketing is dat verhaal de moeite van het ontdekken meer dan waard. Van de Veluwe en Schrijftafel van Nederland tot het Koningshuis. Van Apenheul, Apeldoornse Huisjes en bekende Apeldoorners tot gewone en ongewone burgers, hoogte- en dieptepunten in de lokale politiek en architectuur – het zijn zo maar enkele onderwerpen die in Het verhaal van Apeldoorn langskomen en behandeld worden.

Data
Andere data en thema’s van de masterclasses zijn 1 november ‘Architectuur’, 6 november ‘Politiek & Koningshuis’, 15 november ‘Wonen’ en 29 november ‘Werken’. Meer over deze avonden en de sprekers is te vinden op www.gewooninapeldoorn.nl/verhaal.

Citymarketing
Met deze masterclasses wil Apeldoorn Marketing een draagvlak creëren voor de gemaakte keuzes in de citymarketingstrategie van Apeldoorn en voor de zorgvuldige omgang met het cultureel erfgoed van de stad: We kunnen trots zijn op Apeldoorn en haar historie. In samenwerking met de Gemeente Apeldoorn wordt gewerkt aan een vervolg met bekende (ex) Apeldoorners die volgend jaar een aantal masterclasses gaan verzorgen.

Erfgoedplatform Apeldoorn
Het verhaal van Apeldoorn wordt georganiseerd door Apeldoorn Marketing in samenwerking met onder meer CODA, Erfgoedplatform Apeldoorn, Gemeente Apeldoorn en Historische Vereniging Oud Apeldoorn.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?