Historische presentatie De geschiedenis van Apeldoorn nu te zien in CODA Centrale Bibliotheek

17 oktober 2013, om 15:30, CODA Apeldoorn

Door Agenda

www.mijngelderland.nl

De Geschiedenis van Apeldoorn in CODA Centrale Bibliotheek verhaalt en verbeeldt de rijke historie van Apeldoorn en omgeving. Met deze tijdelijke presentatie heeft CODA Bibliotheek gehoor gegeven aan het verzoek van vele Apeldoorners om de geschiedenis van de stad te verbeelden en te vertellen. Wethouder Nathan Stukker heeft donderdag 17 oktober de opening verricht. Hij sprak daarbij zijn waardering uit voor het initiatief van CODA om, ondanks bezuinigingen, toch invulling te geven aan één van haar kerntaken namelijk het verzamelen, tonen en vertellen van verhalen en het vormen van een collectief Apeldoorns geheugen. CODA werkt voor de vorming van dit Apeldoorns geheugen samen met de leden van het Erfgoedplatform. Niet alleen de historische presentatie is daar een voorbeeld van maar ook de website www.geheugenvanapeldoorn.nl draagt bij aan de vorming van dit geheugen.

In de tijdelijke presentatie De Geschiedenis van Apeldoorn kunnen bezoekers zowel aan de hand van vitrinekasten als met behulp van een eigentijdse en moderne touch table terug in de tijd. Ansichtkaarten, historische beelden en kaarten tonen de ontwikkeling van de Apeldoornse binnenstad terwijl foto’s en filmpjes fragmenten uit voorbije jaren tonen. De touch table is geprogrammeerd metwww.geheugenvanapeldoorn.nl en www.mijngelderland.nl; twee interactieve websites die een schat aan informatie over de geschiedenis van Apeldoorn en Gelderland bevatten. De combinatie van vitrinekasten en interactieve presentatiemiddelen maakt deze expositie geschikt voor jong en oud.

Nieuwsgierig naar hoe de eerste bewoners op de Veluwe leefden, hoe ijzerwinning in zijn werk ging en wat de aansluiting op het spoor voor de verstedelijking van Apeldoorn betekende? Kom, kijk en beleef de geschiedenis van Apeldoorn in CODA! De historische presentatie in CODA Centrale Bibliotheek (Vosselmanstraat 299) is gratis toegankelijk.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?