Hocus pocus: Focus in Gigant op vrijdag 25 september

25 september 2015, om 21:00, Podium & Filmtheater Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Op vrijdag 25 september zal Focus in de popzaal van Gigant spelen. Met hun progressieve rock werd Focus begin jaren 70’ bekend in zowel binnen- als buitenland. Na een comeback begin 2000 en een nieuwe line-up, zijn ze terug met een nieuw album genaamd: Focus X. De deuren gaan om 20:30 open en om 21:00 zal het concert beginnen. Kaarten kosten €17,00 en zijn te koop via www.gigant.nl en aan de kassa van Gigant.

Met een volstrekt eigen en dus unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. Hoofdzakelijk instrumentale hits als ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal.

Het nieuwste album van de band, wat in 2012 uitkwam, is van even hoge kwaliteit als het oude werk. “De stukken ‘All hands on deck’ en ‘Le Tango’ van het meest recente album ‘Focus 10’ sluiten eigenlijk naadloos aan bij de nummers van veertig jaar eerder. Focus blijft Focus.” Aldus 3voor12. Verwacht een geweldig optreden waar zowel de oude hits als nieuwe nummers voorbij zullen komen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?