Hoedenshow en -presentatie in CODA Museum

10 juni 2017, om 13:00, Coda Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Zaterdag 10 juni, aanvang 13.00 uur | CODA Museum, Vosselmanstraat 299 – Apeldoorn

De openingsshow van de NHV Hoedenwedstrijd heeft op zaterdag 10 juni plaats in CODA Museum. Aansluitend bepaalt een jaarlijks wisselende vakjury een selectie van 10 hoeden, waaruit vervolgens het winnende ontwerp wordt gekozen.

De Nederlandse Hoedenvereniging organiseert jaarlijks een wedstrijd onder haar leden, met ieder jaar een ander thema of uitgangspunt. Dit jaar heeft Guy Morse-Brown speciaal voor de Hoedenwedstrijd een hoedenblok ontworpen. De vijftig ontwerpers hebben met dit hoedenblok als mal, een unieke hoed ontworpen. Omdat zij allemaal gebruik maken van hetzelfde blok, is het erg belangrijk dat zij hun creativiteit optimaal benutten.

Programma

Alle ingezonden ontwerpen worden op zaterdag 10 juni om 13.45 uur gepresenteerd in CODA Museum tijdens de openingsshow. Voorafgaand aan de show heeft u vanaf 13.00 uur de tijd om de ontwerpen te bekijken. De juryleden van dit jaar zijn CODA directeur Carin Reinders, de Belgische hoedenontwerper Els Robberechts en Leonie Kooke, student aan de opleiding Hoeden maken van het SintLucas College. Zij kiezen een winnaar op basis van originaliteit, kwaliteit en hoedenvakmanschap.

Tentoonstelling Unlock je blok

Na afloop van de openingsshow zullen alle ingezonden hoeden worden tentoongesteld in de tentoonstelling Unlock je blok. Deze is van 12 juni tot en met 9 juli gratis toegankelijk voor publiek op de Verdieping in CODA. Op www.coda-apeldoorn.nl vindt u een overzicht van alle tentoonstellingen die in CODA te zien zijn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?