Hoenderloo Fair met de avonturen van A. den Doolaard

3 september 2016, van 12:00 tot 18:00, Muziekbos bij 't Dorpshuus, Paalbergweg 26, Apeldoorn

Door Agenda

Zaterdag 3 september is wederom de Hoenderloo Fair rondom de Muziektent in het hart van Hoenderloo. Met dit jaar een speciale tentoonstelling over A. den Doolaard, waarbij veel privéspullen worden getoond. Er zijn verhalenvertellers en een huifkar rijdt langs de voor Den Doolaard zo belangrijke plekken in Hoenderloo.

Na het succes van vorig jaar, waarbij het thema Van Gogh werd benadrukt, is er dit jaar voor gekozen om de zwerver en schrijver A. den Doolaard alle aandacht te geven, hij woonde tot aan zijn dood in Hoenderloo. Hij verwierf internationale bekendheid door zijn reisverhalen en menigeen had vroeger een boek op zijn/haar boekenlijst staan voor het eindexamen. A. den Doolaard was het pseudoniem voor de schrijver Bob Spoelstra. Hij verbleef op vele plekken in de wereld maar zijn thuis was Hoenderloo.

In aanloop op het toekomstige kleine museum in Hoenderloo, wordt er in ’t Dorpshuus een tentoonstelling ingericht over A. den Doolaard, waarbij ook materiaal wordt gebruikt uit de vorige tentoonstelling, die enkele jaren geleden in CODA werd getoond. En nieuw materiaal! Beleef dit eenmalige mini-museum!

Daarnaast staan er ondernemers rondom de Muziektent, die ieder op hun eigen wijze hun creativiteit ten toon spreiden. Kraamhouders uit Hoenderloo en van ver daarbuiten en ze hebben allen iets met zwerven, met de natuur, met reizen, met lekker eten en drinken, met schrijven, gewoon met vrije tijd of… met Hoenderloo.

Er zijn verhalen vertellers om naar te luisteren. U kunt een rijtuigtoer maken door het dorp compleet met gids, met nog meer verhalen. U kunt de binnenkomst van de klassieke autorally ‘de HoenderRit’ bewonderen met de vele oldtimers uit de tijd van A. den Doolaard of van daarvoor. Kom het bewonderen en beleef het mee!

Om 12.00 uur wordt de Hoenderloo Fair officieel geopend door wethouder Stukker uit Apeldoorn, samen met familieleden van A. den Doolaard.

De Hoenderloo Fair wordt gehouden rondom de Muziektent in hartje Hoenderloo, van 12.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis!
Kijk voor het hele programma op de website: www.hoenderloofair.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?