Hoofdzaak of bijzaak? Theater over NAH door Theatergroep WirWar

2 februari 2018, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Ben Eggermont

Roelof Rump

Theatergroep WirWar speelt op woensdag 14 februari speelt bij GIGANT een eerste voorstelling over Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). In deze voorstelling maken de spelers door spel en beweging kenbaar hoe zij hun NAH beleven en wat hun kijk op de omgeving is. Kaarten kosten € 2,50 en zijn te koop aan de balie van GIGANT of via www.gigant.nl.

Theatergroep WirWar

De theatergroep bestaat vanaf september 2017 en wordt begeleid door Nienke Goossens (danstherapeut en dansdocent) en Aad van der Waal (dramadocent en Stadsdichter van Apeldoorn).
Op speelse wijze – soms hilarisch, soms confronterend – toont de groep hoe ze de onvermijdelijke veranderingen in hun levens te lijf gaan. Naast het spelen met de eigen expressiemogelijkheden hoopt de groep de NAH-beleving ook voor niet-ervaringsdeskundigen inzichtelijk te maken. Een programma over jachtigheid en rust, watten in het hoofd, verwarring en ontknoping en nog veel meer. Deze eerste voorstelling is een voorbereiding op een reeks voorstellingen die vanaf juni 2018 gespeeld wordt.

Bijdrage stadsdichter

Stadsdichter Aad van der Waal brengt speciaal voor deze avond een gedicht ten gehore en de voorstelling wordt muzikaal ondersteund door pianiste en componist Mariëtte Hehakaya.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?