Hot ‘n’ Nasty

22 september 2012 - 18 september 2012, om 22:00, Bluescafé

Door Redactie

www.powerblues.info

Hot ‘n’ Nasty bestaat al sinds het begin van de jaren negentig en is uitgegroeid tot een van de vaste krachten van de Duitse blues en rock scene. In het prestigieuze Duitse rock & pop award, heeft de band de triple behaald in 2009. Hun album “Electrified”, de derde release van Hot ‘n’ Nasty, is gekozen als de beste blues schijf. In de categorie beste blues band eindigde Hot ‘n’ Nasty op de tweede plaats. Patrick Peacock is gekozen als derde beste blueszanger van het jaar 2009.

De kwaliteit en de kracht van de band zorgde ook ervoor dat internationale bekende artiesten zoals Wishbone Ash, Dr Feelgood, Walter Trout, Chris Farlowe, en Stan Webb, Hot ‘n’ Nasty graag als support Act op hun podium wilden. Talrijke concerten in Duitsland en in het buitenland, evenals verschillende TV-specials hebben de band een enorme achterban bezorgd. In het Ruhrgebied (Dortmund), waar de muzikanten vandaan komen, geniet de band al een cultstatus.

Zanger Patrick Peacock, met zijn gevoel voor authentieke blues, en met zijn sterke en uitzonderlijke stem, leefde een tijd in Indiana in de Verenigde Staten en werd onderdeel van de scene aldaar. De onmiskenbare gitaarstijl van Malte Triebsch is de ziel van de muziek van Hot’n`Nasty. Met zijn uitstekende gitaarspel en solo’s weet hij het publiek inspireren. Malte speelde o.a. met Angela Brown Band, de Louisiana Red Band en de muzikanten van Stoppok samen. Hij heeft verder ervaring opgedaan in de Blues Duo Bluebyrds.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?