Hotel Stories

31 mei 2012 - 16 september 2012, van 00:00 tot 23:59, CODA Museum

Door Nataliefde

Hotel Stories is een beleving die begint bij ieders persoonlijke ervaring in en met het hotel. Het woord ‘hotel’ vertegenwoordigt een sterk merk dat wereldwijd op dezelfde manier geschreven wordt. Dit ‘merk’ heeft vele gezichten en refereert aan minstens zoveel verhalen en ervaringen. De rode loper, de lift, de lange gangen, de stille bar, de lege bedden en de smetteloze badkamers… Hotel Stories laat bezoekers die wereld beleven.

Hotels hebben in de afgelopen decennia tot de verbeelding gesproken van schrijvers, dichters, musici en beeldend kunstenaars. Er zijn beroemde films en boeken verschenen met het hotel in de hoofdrol. Hotels zijn ook vastgelegd in verhalen en songteksten. De bouwstenen van Hotel Stories in CODA komen uit een verzameling verhalen van kunstenaars die beelden, films, muziek, songteksten, literatuur en poëzie hebben gemaakt op basis van hun hotelervaringen. Gastvrijheid is het uitgangspunt en de basis van Hotel Stories. Andere thema’s zijn ontmoeting, inspiratie, mystiek, vergankelijkheid, locatie, lust en liefde en het kijkje achter de schermen.

Hotel Stories tovert het ‘hotel vol dingen’ om tot een ‘hotel vol mensen en hun verhalen’ en laat bezoekers deze wereld vol hotelverhalen beleven; een reis die begint bij ieders persoonlijke ervaringen. Net zoals een hotelverblijf een ervaring op zich is, zo is een bezoek aan Hotel Stories dat ook. Deze unieke tentoonstelling wordt vormgegeven door grafisch ontwerper Eloi Koster (winnaar Europan voor het ontwerp van het Deventer Havenkwartier; www.eloikoster.nl) en interieurarchitect Jesse van Lienen (www.jessevanlienen.nl). In de tentoonstelling is een aantal unieke ‘hotelverhalen’ opgenomen.

Hotel Stories is te zien, voelen en ervaren tot en met 16 september 2012. Meer informatie is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/hotelstories.  De opening van Hotel Stories op 31 mei betekent ook de lancering van www.hotelstories.nl. Hier is nog meer informatie en inspiratie te vinden en wij nodigen u van harte uit uw eigen bijzondere, gekke, ontroerende of bizarre hotelverhaal te delen. Desgewenst kan dat anoniem!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?