Houtbrandwerken, schilderijen en beelden in dok Zuid

8 juli 2013 - 15 augustus 2013, van 00:00 tot 23:59, dok Zuid

Door Agenda

Gerhard Hovenier

Tijdens de zomerperiode hangt er zeer divers werk in dok Zuid. Nieuw is het bijzondere werk van pyrograaf Gerhard Hovenier. De voorgaande exposities van schilderijen van de leerlingen van Ingrid Arendsen en het ruimtelijk werk van Karen van der Meer zijn verlengd. Van 8 juli tot en met 15 augustus is dit alles te bewonderen in dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460, tijdens de reguliere openingstijden.

Zeer bijzonder is het werk van Gerhard Hovenier. Hij is pyrograaf en brandt patronen of vrije figuren in hout. Deze techniek biedt talloze mogelijkheden: je kunt bijvoorbeeld bijna fotografische kunstwerken maken door afbeeldingen op hout te branden. Hovenier laat in dok Zuid een selectie van zijn werken zien.

De leerlingen van Ingrid Arensen exposeren allemaal één werk in dok Zuid. Aan de schilderijen is goed te zien dat ze hun eigen gang mogen gaan in het atelier van Ingrid. Iedereen wordt persoonlijk begeleid in techniek en tekenkunst, maar men kiest zelf het onderwerp, de stijl en het materiaal, daardoor is het een zeer gevarieerde expositie. Met 42 schilderijen laten de leerlingen zien dat het geweldig is om je te kunnen uiten op papier of doek!

Karen van der Meer, geboren in1961 te Amsterdam, is al zo’n 25 jaar bezig met ruimtelijk werk. Het werken in steen is een grote passie geworden. Bronnen van inspiratie zijn onder andere de werken van Rodin en Michelangelo. Haar beelden staan opgesteld in de vitrines.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?