Huub Stapel – MV2 (reprise)

3 oktober 2015 - 18 september 2015, om 20:00, Koning Willem-Alexanderzaal

Door Redactie

Huub Stapel is terug in de theaters met een onemanshow over liefde en relaties. MV² (man vrouw in het kwadraat) is een heel persoonlijke voorstelling met méér liedjes, méér verhalen, meer mooie poëzie en meer Huub. Hij laat veel zien van zichzelf in MV². Huub vertelt over de onhandigheden en ongemakken tussen mannen en vrouwen, en is niet bang om zijn eigen ervaringen tegen het licht te houden. Dit leidt tot nieuwe verfrissende inzichten.

Valkuilen in het kwadraat en liefde in hoofdletters

MV² laat u nadenken over de valkuilen waar u zelf net zo hard instapt, elke keer weer. Net als u denkt dat u het lesje nu wel geleerd hebt maakt u dezelfde fout. Tot uw eigen verbazing eigenlijk. Huub kent dat, vertelt erover en laat zien hoe u het misschien een stukje beter kan doen. Dat je meer van elkaar begrijpt. Dat u daardoor elkaar wat meer accepteert en dat de liefde zo meer kans krijgt. Want mensen, daar gaat het toch om gaat, altijd en overal: DE LIEFDE. En dat mag gerust in hoofdletters.

Huub zorgt voor een avond vol herkenning

MV² is een kleine leerschool, een avond vol herkenning en misschien wel het begin van verbetering. Wie weet. Maar bovenal is MV² een voorstelling vol hilarische momenten, even geestig als ontroerend met melancholische liedjes en herkenbare verhalen. De tekst van MV² is geschreven door Peter de Baan. Al repeterend heeft Huub Stapel er natuurlijk zijn eigen stempel op gedrukt. Er is geschrapt en er zijn dingen bijgeschreven. Zo is het uiteindelijk een voorstelling geworden die Huub op het lijf geschreven is.

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus

Voor zijn eerdere voorstelling Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus en de voorstelling God van de slachting ontving Stapel in 2014 de Johan Kaart Prijs, een belangrijke theaterprijs. Uit het juryrapport: “Zijn tekstbehandeling is scherp en precies. Hij speelt de eigenaardigheden van zijn personage met zoveel ernst en overgave dat je niet anders kunt dan erin meegaan en erom lachen”.

Zaterdag 3 oktober, 20:00 uur
Koning Willem-Alexanderzaal
Kaarten vanaf € 24,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?