“I Nostri Ragazzi” eerste boekverfilming

27 oktober 2015 - 15 oktober 2015, om 19:30, Gigant

Door Redactie

“I Nostri Ragazzi” eerste boekverfilming in de nieuwe serie Boek & Film

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden Gigant en CODA net als voorgaande jaren de serie Boek & Film aan. Het nieuwe seizoen begint dinsdag 27 oktober met de bijzondere Italiaanse verfilming van Het Diner van Herman Koch: I Nostri Ragazzi. Boek & Film is dé gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien. De avond in Gigant begint om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters; Het Diner is uiteraard te leen in CODA Bibliotheek. Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online te bestellen via www.gigant.nl.

I Nostri Ragazzi is de vrije Italiaanse bewerking van de succesroman Het Diner van Herman Koch over twee broers en hun echtgenoten. Paolo is kinderarts in een druk ziekenhuis in Rome. Zijn vrouw Clara is gids bij het Ara Pacis Museum en samen hebben ze een zestienjarige zoon, Michele. Paolo’s broer is advocaat met een drukke praktijk en heeft een dochter (Benedetta) in dezelfde leeftijd als Michele. Op het oog hebben beide families alles, maar ondanks hun comfortabele leven zijn er spanningen aan de oppervlakte: Over het regelmatige diner dat ze met elkaar hebben in steeds weer hetzelfde restaurant. Over de arrogantie van Paolo en zijn succesvolle praktijk of over Clara en haar ziekelijke bezorgdheid om Michele. Maar dan worden de vier ouders geconfronteerd met een uitzending op TV waarin beelden getoond worden van de mishandeling en dood van een zwerfster. De gevolgen voor beider families zijn desastreus…

De avond begint om 19.30 uur in Gigant met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters waarna u gezamenlijk de film gaat kijken. Bij aanvang ontvangt u eveneens een reader met informatie over het boek, de film, regisseur en de acteurs. Leden van een leesclub kunnen een voorstelling natuurlijk samen bezoeken om zo een bijzondere avond van hun gezamenlijke passie te maken!

Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online te bestellen via www.gigant.nl. Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling. Wie alle zes de avonden bij wil wonen, kan het beste een passe- partout kopen à € 45,- voor leden/vrienden (€ 55,- voor niet-leden/vrienden). Andere data dit seizoen zijn 24 november (Publieke Werken), 19 januari (Carol), 23 februari (filmtitel volgt), 29 maart (Loin des Hommes) en 26 april (filmtitel volgt) 2016.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?