iCatcher

2 november 2012 - 30 oktober 2012, om 22:00, Bluescafé

Door Redactie

De naam iCatcher komt oorspronkelijk van het Japanse [Aih k’sheh] (spreek het eerste gedeelte als een ezel die achteruit balkt en het tweede alsof je probeert zachtjes te niesen en dat dat dan nét niet lukt) waarvan jarenlang werd aangenomen dat het verwees naar de zoon van Mituku die in de Japanse mythologie de heerser was over haat en liefde, oorlog en vrede, geweld en koestering.

Dat was precies waar de band voor staat:
Het enorm brede gebied tussen hard en teder, explosief en introvert, feest en bezieling. Deze meest pure vorm van Rock wordt ten gehore gebracht door Alan Devlin, scheurend; dan weer tokkelend op gitaar, Fred Boks, beukend en strelend op bas (als je zijn geluid maar niet ‘neuzig’ noemt), Greg Geurtsen, stampend en aaiend op drums en Koning Jør, schreeuwend en fluisterend op zang.
Nu uit meer recente studies is gebleken dat met [Aih k’sheh] wordt gedoeld op een latere nazaat van de halfgod Sake Sake, die heerschappij voerde over muziek- en drankgelagen en een groot voorliefde voor vrouwelijk schoon scheen te hebben, heeft de band besloten de naam toch maar te handhaven.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?