Idyllische Kerst met Grieg en Strauss

15 december 2017, om 19:15, Theater Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn

Door Agenda

Het Gelders Orkest viert Kerst met een van de populairste pianoconcerten aller tijden én de glorieuze klanken van Richard Strauss – een idyllischer Kerst is nauwelijks mogelijk! Van 15 december t/m 26 december kunt u in Apeldoorn, Nijmegen, Doetinchem, Zutphen en Arnhem genieten van dit romantische kerstconcert. Top-soliste Marianna Shirinyan speelt o.l.v. chef-dirigent Antonello Manacorda Griegs Pianoconcert. Daarnaast hoort u Till Eulenspiegels lustige Streiche en de romantische suite uit ‘Der Rosenkavalier’ van Richard Strauss.

Grieg zelf sprak onderkoeld over zijn Pianoconcert waar hij bijna vier jaar aan werkte: ‘Ik geloof dat het een aantal goede dingen bevat.’ Een uitspraak waarmee de nuchtere Noor het begrip ‘understatement’ naar nieuwe hoogten stuwde. Het werk wordt al sinds de première in 1868 bejubeld en geldt als een van de belangrijkste romantische pianoconcerten.

Recensenten en publiek zijn minstens zo enthousiast over de veelvuldig gelauwerde pianiste Marianna Shirinyan. In Denemarken schreef de pers over de Armeense topsoliste: ‘Het publiek stond als één man op en de staande ovatie was lang en hartelijk – geen normale reactie van het gewoonlijk teruggehouden en tamelijk gereserveerde Deense publiek.’ De ideale Grieg-vertolkster is jurylid van het Internationale Grieg Concours en won al eerder vijf onderscheidingen in de ARD-Musikwettbewerb.

Na de pauze schittert Het Gelders Orkest in vol ornaat met twee kleurrijke werken van Richard Strauss. In Strauss’ symfonische gedicht Till Eulenspiegels lustige Streiche horen we hoe de schelm Tijl Uilenspiegel de kluit ‘virtuoos’ belazert en dit betaalt met zijn leven. Het schilderachtige programma eindigt met de romantische Suite uit Strauss’ succesopera Der Rosenkavalier. Hier walst de meesterlijke Strauss alvast ‘Wienerisch’ het nieuwe jaar tegemoet.

Kaarten voor dit romantische kerstconcert bestelt u op www.hetgeldersorkest.nl

Theater Orpheus, Vrijdag 15 december 20.00 uur, inleiding 19.15 uur  € 21 – € 49

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?