Iedereen telt mee All inclusive

22 februari 2017, om 19:45, Buurthuis Maasstraat, Maasstraat 4, Apeldoorn

Door Agenda

Op woensdag 22 februari 2017 organiseert de werkgroep All Inclusive een derde thema-avond in Buurthuis Maasstraat. Tijdens deze thema-avond staat de “Solidariteit tussen culturen” centraal. Een thema dat door de aanstaande verkiezingen zeer actueel is mede door de toenemende polarisatie die mensen van verschillende culturen eerder tegenover elkaar zet dan met elkaar verbindt. Het risico bestaat dat dit in de komende verkiezingsstrijd nog wordt aangescherpt.

Voordracht prof. dr. Halleh Ghorashi

De werkgroep All Inclusive kiest onder het motto “Iedereen telt mee!” juist voor de verbinding. In het kader van het thema “Solidariteit tussen culturen” zal prof. dr. Halleh Ghorashi een indringende voordracht houden over migratie en solidariteit tussen culturen. Halleh Ghorashi is hoogleraar Diversiteit en Integratie bij de afdeling Sociologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze kwam in 1988 op 26-jarige leeftijd vanuit Iran naar Nederland en pakte hier al vrij snel haar studie op. Tussen juni 1995 en juli 2000 was zij werkzaam bij Centrum voor Vrouwenstudies en de vakgroep Culturele
en Sociale Antropologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar zij in mei 2001 haar proefschrift verdedigde. Naast lesgeven aan de universiteit, schrijft ze ook regelmatig voor nationale en internationale tijdschriften.

Interactie en verbinding

Aansluitend aan deze inspirerende voordracht zullen de aanwezige gasten worden uitgenodigd omde uitdagingen van een multiculturele samenwerking zelf te ervaren. De Apeldoorners Ragaiy Sinout en Derya Özügur presenteren hun verbindende activiteiten op het gebied van solidariteit en bevolkingsgroepen. Daarna heeft de avond heeft een interactieve vorm die bijdraagt aan de essentie van de avond. Wethouder Johan Kruithof zal vervolgens deze inspirerende avond afsluiten.

Opgeven

Vanwege het interactieve karakter van de tweede helft van de avond, is aanmelden voor deze thema-avond noodzakelijk. Dit kan men doen door een mail te sturen naar:
all.inclusive.apeldoorn@gmail.com. De avond begint om 19.45 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en zal eindigen om 22.00 uur.

‘All inclusive’ is een initiatief vanuit GroenLinks Apeldoorn.
Meer informatie vindt u op de site van GroenLinks: http://www.groenlinksapeldoorn.nl/22-02/

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?