IFFR Preview tour met voorpremière van “Jackie”

11 januari 2017, om 20:15, Podium Gigant, Nieuwstraat, €9,-/€7,- (vrienden van Gigant)

Door Ben Eggermont

Van 25 januari tot en met 5 februari 2017 vindt de 46ste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) plaats! Een fantastisch filmfestival waar je de mooiste en nieuwste (inter)nationale films als eerste kunt ontdekken! Als voorproefje op het festival organiseert het IFFR i.s.m. filmtheaters door het hele land en dus ook in Gigant, dit jaar de IFFR Preview Tour. Op 11 januari vertoont Gigant de voorpremière van de film “Jackie”. Een indrukwekkende film van regisseur Pablo Lorraín (No (2012) en Neruda (2016). Meer info en kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online via www.gigant.nl Meer info over het IFFR is te vinden op www.iffr.com.

Over de film: Jackie
In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.

De hoofdrol is voor Oscarwinnares Natalie Portman (Black Swan, Closer) en de regie is in de handen van de veelgeprezen cineast Pablo Larraín, die eerder hoge ogen gooide met No (2012) en binnenkort ook Neruda (2016) op het grote publiek loslaat.

 

WORD JURYLID! VPRO BIG SCREEN AWARD – Aanmelden kan nog t/m 31 december 2016
Ben jij een filmliefhebber en weet jij films op waarde te schatten? Meld je dan nu aan voor de VPRO Big Screen Award publieksjury! Aanmelden kan t/m 31 december via de website van het IFFR.

De VPRO Big Screen Award is een competitie waarbij een publieksjury genomineerde films beoordeelt.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?