De IJsselgroep exposeert in Artcafé Sam Sam

29 mei 2016 - 25 juni 2016, om 15:00, Artcafé Sam Sam

Door Ruud

uitnodiging-opening-expositie

Persbericht

De IJsselgroep exposeert in Artcafé Sam Sam

Van 29 mei tot en met 25 juni a.s. exposeert het Fotografencollectief De IJsselgroep in Artcafé Sam Sam in Apeldoorn.

 

De IJsselgroep is opgericht in maart 1989 en bestaat nu dus ruim 27 jaar.De groep heeft zich in al die jaren vooral gemanifesteerd als een collectief van fotografen dat zich vooral bezighoudt met het fotograferen van mensen.

Dat was ook de gemeenschappelijke noemer waarop de leden elkaar in 1989 vonden en zich verenigden.

Door mutaties binnen de groep, gewijzigde belangstelling en de digitalisering van de fotografie worden nu ook wel andere beelden gemaakt, hoewel “de mens” nog wel de rode draad vormt.

Van de 7 fotografen die in 1989 de IJsselgroep vormden, zijn er nog twee over: Oprichter Bert Hanekamp (Epe) en Hans Wissink (Holten). De andere leden van dit moment zijn Ilse de Vries (Wijhe), Hannie Engelsma (Veessen), Martin Hogeboom (Epe) en Ernst Hartwich (Epe).

 

In de loop der jaren is in tal van plaatsen in Nederland geëxposeerd, zoals in de Bergkerk in Deventer, het Foto-festival in Naarden-Vesting,  Galerie Foto 21 in Bredevoort, Galerie De Ring in Epe en nu voor de tweede maal in Artcafé Sam Sam in Apeldoorn.

De leden van de IJsselgroep proberen zichzelf te dwingen om tenminste éénmaal per jaar aan de hand van een thema te werken. Gedurende het afgelopen jaar heeft de groep gewerkt aan het thema “het oudere model”, waarbij de 6 leden van de groep elk in zijn/haar eigen stijl dezelfde persoon in beeld hebben gebracht: een 50-jarig vrouwelijk amateurmodel. Bijzonderheid is dat het model, dat ook verhalen en gedichten schrijft, bij een aantal foto’s een passend gedicht geschreven heeft. De resultaten van dit gezamenlijke project worden nu, onder de titel “Heidi”, naar de naam van het model, voor de eerste maal getoond in Art Café Sam Sam.  Hierna volgen nog exposities in Deventer en Emmen. Artcafé Sam Sam is te vinden aan de Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn. De expositie kan bezocht worden tijdens de openingstijden van het café, dinsdag tot en met zondag vanaf 15 uur.

Zie voor méér foto’s en nadere informatie over de IJsselgroep ook www.deijsselgroep.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?