Improschool Apeldoorn brengt beste improvisatoren naar Gigant

11 januari 2020, van 19:45 tot 22:30, € 10

Door Redactie

In Gigant vindt op zaterdag 11 januari 2020 een bijzondere voorstelling plaats; The Battle of the Titans, een improcomedy-show. In deze voorstelling wordt alles door de spelers geïmproviseerd op basis van suggesties uit het publiek, en het publiek kiest een winnaar. Wat deze voorstelling zo bijzonder maakt, is dat de top van Nederland naar Apeldoorn wordt gehaald voor een klein publiek (50 personen). Theater ‘zoals het bedoeld is’; interactief en dichtbij.

De Jonge Woudlopers behoren tot de vier beste improcomedygroepen van Nederland en Vlaanderen. Tijdens hun studententijd werden ze tot twee keer toe studentenkampioen van Nederland en in 2013 Nederlands en Vlaams kampioen Theatersport (een vorm van improcomedy). Bij de Jonge Woudlopers spelen onder andere: Jus Roelofs (docent aan de Marnix academie en voor veel juffen en meesters in Apeldoorn een bekend gezicht), Peter Duifhuis (bekend van TV-programma de Alpacas), Jurriaan Kamp (docent aan de theaterdocentopleiding in Leeuwarden) en Fulco de Deken (Apeldoornse theatermaker en bekend van diverse reclames waaronder Senseo).

Op zaterdagavond 11 januari 2020 komen de profs terug naar Apeldoorn op zich op te warmen voor het NTT (het Nederlands en Vlaams theatersport toernooi) dat in maart 2020 in Utrecht plaats vindt. Ze spelen hier tegen niemand minder dan de Nederlands en Vlaams Kampioen Theatersport 2019; Flunknarf! Deze groep is ontstaan op de Koningsacademie in Den Bosch (dé cabaretopleiding van Nederland). Bij Flunknarf spelen: Adjust Bouwman (bekend van o.a. de musical Soldaat van Oranje, winnaar van het TV-programma Lama Gezocht en het gezicht van de Corendon reclames), Mark Dekker (improvisator die al op menig internationaal podium heeft gestaan), Remko Koffijberg (behaalde de 2e plaats bij TV-programma Lama Gezocht en expert in slapstick en clownerie) en Gert Jan Groen (acteur bij Groen en van Lien).

De voorstelling wordt muzikaal omlijst door pianist Merijn Krol (finalist Amsterdams kleinkunst festival 2016) en gepresenteerd door Neerlandica en dichteres Kila van der Starre (oprichtster
straatpoëzie.nl). De voorstelling is in samenwerking met Gigant. De kaartverkoop is reeds begonnen, er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.

Wat: The Battle of the Titans
Wanneer: Zaterdag 11 januari 2020
Waar: Walviszaal Gigant Apeldoorn
Zaal open: 19.45 uur
Aanvang voorstelling: 20.00 uur
Einde: 22.30 uur
Entreeprijs: € 10,00 (€7,50 tot 18 jr en cjp)
Kaarten: via Gigant 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?