Improvisatietoneel: het ontstaat en gebeurt waar u bij bent!

22 januari 2016, om 19:45, Artcafé SamSam, apeldoorn

Door Agenda

Vrijdagavond 22 januari komen vier sterspelers van improvisatievereniging Papaver uit Alkmaar naar Apeldoorn. Zij worden in artcafe SamSam aan de Van Kinsbergenstraat 17 hartelijk welkom geheten door Aangeschoten Wild uit Apeldoorn. Samen gaan zij een mooie voorstelling voor u improviseren in de vorm van een theatersportwedstrijd. Bij een theatersportwedstrijd dagen twee teams, ieder bestaande uit vier personen, elkaar uit tot het spelen van korte scènes van zo’n 5 minuten. Voor deze scènes vragen de speler suggesties uit de zaal. U kunt gevraagd worden naar emoties, locaties, relaties, een zin die u die dag heeft gezegd of de inhoud van uw laatste Whatsapp. Rechters beoordelen de scènes, maar ook daar heeft u nog wat over te zeggen. Bent u het niet met de punten of motivering van de rechters eens, dan liggen er sokken in de zaal die u naar hen mag gooien of gewoon lekker ongegeneerd boe naar ze roepen. Vind u het nu heel leuk, mooi, ontroerend of boeiend wat de spelers hebben laten zien, dan gooit u rozen naar het podium.

De spelers worden muzikaal ondersteund door pianist Marq van Mazijk. Marq is niet alleen een uitstekende pianist, maar heeft zelf ook de nodige improvisatie ervaring en voelt dus heel goed aan wat een scene aan muzikale ondersteuning nodig heeft.

De voor u gespeelde scènes zijn nooit eerder gespeeld en zullen daarna ook nooit meer te zien zijn. Dat is nu het mooie aan improvisatie: het ontstaat en gebeurt waar u bij bent. Of het nu een lach, een traan, of andere emoties oproept, een ding is zeker: alles is geïmproviseerd!

Aangeschoten Wild is een theatersportgroep die is ontstaan uit een cursusgroep van Markant Apeldoorn en bestaat nu zo’n acht jaar. De groep bestaat momenteel uit 10 spelers, die allen heel veel plezier beleven aan het improviseren en graag een mooie voorstelling voor u neerzetten. Ze trainen iedere donderdag.

Papaver is sinds 1990 dé improvisatietheatervereniging uit Alkmaar en omstreken. Een gezellige club waar ongeveer 70 leden samen en met veel lol het improvisatiespel leren en uitdragen. Papaver laat publiek én leden ervaren dat improviseren bij uitstek een theatervorm is die mensen inspireert, positief denken stimuleert, energie geeft en creativiteit ontwikkelt.

ArtCafé SamSam is te vinden in de Van Kinsbergenstraat op nummer 17. Vrijdag 22 januari is de zaal open vanaf 19:45 uur, en de voorstelling begint om 20:00 uur. De entree is 5 euro. Informatie over de theatersportgroepen is te vinden op www.papaver.info en www.aangeschoten-wild.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?