In actie voor Serious Request Anne Frankschool rent voor ‘stille ramp’

8 december 2017, om 10:00, Oranjepark, Apeldoorn

Door Agenda

Basisschool Anne Frank komt in actie voor Serious Request. Op vrijdag 8 december houdt de school een Kidsrun in het Oranjepark. Tijdens deze sponsorloop rennen alle leerlingen van de school zoveel mogelijk rondjes om geld op te halen voor ‘de stille ramp’.

De dj’s van 3FM nemen van 18 december tot en met 24 december plaats in het Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn. Zij draaien zes dagen lang nummers die tegen betaling kunnen worden aangevraagd. Hiermee halen ze geld op voor families die elkaar door de oorlog zijn kwijtgeraakt. Het motto van die stille ramp is ‘breng ze weer samen’. In landen als Nigeria, Congo en Nepal leven miljoenen kinderen door rampen en conflicten gescheiden van hun families. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis.

Omdat de Anne Frankschool dit goede doel een warm hart toedraagt, houdt de school een Kidsrun. Alle leerlingen, van groep één tot en met acht, laten zich sponsoren door familie, vrienden en buren om geld op te halen. Na een warming up op het schoolplein, onder leiding van Tim Koldenhof Producties, vertrekken de leerlingen, onder begeleiding van de leerkrachten en ouders, tegen 10.00 uur naar het Oranjepark. Daar zetten alle 200 leerlingen zich in tijdens de sponsorloop. Het parcours wordt door Run2Day Apeldoorn uitgezet. De opbrengst van deze actie zal vrijdag 22 december worden aangeboden door de leerlingen van de school.

Iedereen is deze ochtend welkom om de leerlingen aan te moedigen en Serious Request te steunen. Voor het publiek zijn koffie, thee en warme chocolademelk te koop. En er kan gesmuld worden van lekkernijen die door de ouders worden gemaakt. De opbrengst hiervan gaat ook naar Serious Request. Samen gaan we er een groot feest van maken! Komt u ook?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?