In gesprek met: Pia Dijkstra

3 december 2018, van 20:00 tot 22:30, ACEC Apeldoorn, Roggestraat 44 Apeldoorn

Door Redactie

D66

Maandag komt Pia Dijkstra naar Apeldoorn om te praten en te discussiëren over het beladen onderwerp Voltooid leven. Bijvoorbeeld over de vraag wie er gaat over het moment dat je hulp bij sterven kunt krijgen.

Pia Dijkstra zal eerst een inleiding geven over (de initiatiefwet) voltooid leven. Vervolgens geven Dr. H.W.J.M. Wijsbek, (ethicus/filosoof UVA Amsterdam en lid Toetsingscommissie Euthanasie) en Dr. A.P.E. Sachs (huisarts en onderzoeker UMCU) een betoog over dit thema.

Na de inleidingen is er volop de ruimte voor vragen en discussie over het wetsvoorstel van Pia Dijkstra over voltooid leven. De wet moet het mogelijk maken dat ouderen euthanasie kunnen krijgen als zij niet verder willen leven, maar in principe verder gezond zijn. Het doel hiervan is om mensen een waardig levenseinde te geven. Wat vindt u daarvan?

De mannen van Meneer van Zanten zullen hun nummer “Zonder jou”, geïnspireerd door dit thema, laten horen en onze stadsdichter, Aad van der Waal, zal een gedicht over dit onderwerp vertolken.

Op maandag 3 december in ACEC.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?