In het ACEC: Vingeren met kunst

29 oktober 2014, om 17:30, ACEC

Door StrangeArt

StrangeArt

Heeft u dat nou ook in een museum; je ziet een leuk object, beeld of sculptuur en je wilt het met je vingers beroeren. Bijna onbedwingbaar wil je het omvatten, het materiaal voelen en het object vastpakken. Maar ja, dat mag niet, zo gauw je dat fysieke benaderen doet, holt een suppoost naar je toe en je wordt verwijderd. Maar, gelukkig, binnenkort in het ACEC is er kunst wat je van de kunstenaar moet beroeren.

In de expositie Onderhuids steekt u de handen uit de mouwen. De kunstwerken moeten aangeraakt worden. Kijken doe je in dit geval met je vingers. En wie er aanzit en durft, ontmoet misschien iets in zichzelf wat hij nog niet had gezien. En wie biechten wil? Schroom niet. De boom is er klaar voor. Schrijf op. Steek uw handen uit de mouwen. De objecten zijn van Anne-Mieke Boonstra, een Apeldoornse kunstenaar die vooral bekend is van haar boekbindkunst. Maar hoewel ze meester-gezel is in boekbinden doet ze meer. Ze maakt ook grafisch werk, ze schildert, en uiteraard werkt ze veel met papier en ze maakt ook de meest bijzondere objecten. Bomen des levens bijvoorbeeld.

In de expositie Onderhuids wordt een zoektocht ondernomen naar ons diepere zelf. Daar kunt u aan meedoen. Ga op zoek en open de dozen, die Anne-Mieke Boonstra in Onderhuids exposeert, en laat uw gedachten eens gaan. Wat vindt u erin? Ontdekt u iets nieuws? Of wist u het al? Wie bent u? Wie ben ik? Gun uzelf en anderen eens een kijkje in uw ziel. Op de tentoonstelling kunt u misschien zelfs te biecht gaan.

Op de tentoonstelling loopt een klein kalend mannetje rond met een veel te groot fototoestel. Gaat u te biecht, doe dat bij hem. Met een opname apparaat neemt hij uw verhaal op, mogelijk zit er een leuk verhaal in voor Apeldoorn-Direct.

Opening woensdag 29 oktober om 17.30 uur. Willem Bierman opent en er is een Italiaans buffet. Voor reserveringen: mail naar gerrit@steenbergen.cc

De foto: niet Willem Bierman, maar Aad van der Waal

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?