In het kader van het 20 jarig bestaan van het Bluescafé Danny Bryant & The Bluesbones

26 januari 2014, om 16:00, Bluescafé Apeldoorn

Door Agenda

www.thebluesbones.be


THE BLUESBONES
Er kan worden geconcludeerd dat de band in een razend tempo de Nederlandse en in iets minder mate de Belgische blues-scene aan het veroveren is. Leerdam Blues Festival, Zoetermeer Blues Festival, Breda Jazz Festival, Brielle Blues, Enschede Blues Night en Giethoorn Drijf-in Blues Festival kunnen als eerste belangrijke wapenfeiten worden gezien.
Passie, gevoel, en een enorme ‘liefde’ voor The Blues. Zomaar een paar kenmerken die van toepassing zijn op The BluesBones. Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Men hoort Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa… Blues-rock met de nadruk op BLUES.
Dat hun muziek aanslaat bij een groot publiek, zal geen vraagtekens oproepen. Met een uitgekiende mix van vooral eigen (sterke!) nummers en de betere covers weten ze een vonk over te brengen.
Ze zijn gedraaid in Nederland en België op verschillende radiozenders, zoals Triple R radio, Blues Moose radio, Bluestown Raalte (daar cd van de week), Bealestreet Radio (cd van de week), W.O.S radio NL, Bluezy NL (cd van de maand) enzovoort.
The BluesBones hebben slechts één doel: to play blues that gets to your bones. Overtuig jezelf en geniet!

DANNY BRYANT
Met Hurricane levert de nu 32-jarige snarengeselaar Danny Bryant zijn zevende studio album af. Na in 2012 de live cd/dvd Night Life uitgebracht te hebben, opgenomen in Nederland overigens, dook Danny vervolgens weer de studio in, met als resultaat dit album met negen eigen songs. Zoals altijd samen met vader Ken Bryant op basgitaar en Trevor Barr achter de drumkit, en voor dit album aangevuld met (producer) Richard Hammerton op keyboards/ piano en echtgenote Kirby op mandoline (op Painkiller). Ik wil graag een paar nummers toelichten.
Albumopener Prisoner Of The Blues brengt gelijk een glimlach op mijn gezicht: dit is bluesrock zoals het is bedoeld: een geweldige pot stevige drums, een pompende bas, het karakteristieke stemgeluid van Danny en zijn messcherpe, snerpende gitaarsound, het geheel afgemaakt met een werkelijk puntgave gitaarsolo. Hele fijne binnenkomer dit nummer.
Een prachtige piano intro horen we op de slowblues Can’t Hold On, een track die alle Danny-ingrediënten bevat: een mooie opbouw van het nummer, een gevoelig gezongen tekst en een messcherpe gitaarsolo. Adembenemend en verrassend door de volle sound van het geheel. Hurricane is een uptempo, prettig voortdenderend nummer, zonder al te veel uitspattingen qua gitaarwerk. Wel heel mooi met die tweede stem aan het eind van de song.
Lekker rockend vervolgt hij met Devil’s Got A Hold On Me, waarbij de keyboard partij prominent aanwezig is, en god, dat klinkt eigenlijk wel heel erg vet! In dit nummer zijn de drumkwaliteiten van Trevor heel goed te horen: wat een dijk van een drummer is deze man toch. Megastrak en toch afwisselend weet hij, samen met het stabiele basspel van Ken, precies de juiste basis te leggen om Danny te laten vlammen. Deze laat zijn Fender stevig onder zijn vingers gieren en gezamenlijk dendert de gehele Bryant-trein vol gas door. Niet van plan te stoppen en dat hoeft van mij ook zeker niet…
Aanvang 16.00 uur en we gaan wel een tijdje door, het wordt een feestje. Hapjes zijn er uitreraard ook!
Aanvang 16.00 uur entree 15.00.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?