Inca Educa organiseert Peruaanse filmmiddag

1 maart 2015, om 15:15, Gigant

Door mhoogeboom

Op zondag 1 maart om 15.15 uur wordt in filmhuis Gigant (Nieuwstraat 377 Apeldoorn) de film MADEINUSA vertoond. Deze filmvertoning is een gezamenlijke productie van de Stichting Inca Educa en Gigant.

Inca Educa zet zich in voor de vakscholing van kansarme jongeren in de Peruaanse stad Cuzco. De school, die twaalf jaar geleden door de Apeldoornse Marleen Hoogeboom werd opgezet, levert nu jaarlijks ongeveer 1600 leerlingen af met een certificaat of diploma waarmee ze zich op de arbeidsmarkt kunnen redden. Zonder de financiële steun van  donateurs, fondsen en acties zou dit succes nooit gerealiseerd zijn.

Daarom nodigt het bestuur van Inca Educa donateurs en andere geïnteresseerden uit voor een nadere kennismaking met de school in Cuzco en met de Peruaanse cinema. Voorafgaand aan de film MADEINUSA wordt een korte documentaire vertoond die in Cuzco is gemaakt en een boeiend beeld schetst van de dagelijkse gang van zaken op de school.

Kosten en aanmelding
Je kunt zelf bij Gigant een kaartje reserveren of bij de balie kopen. Een kaartje kost € 9,00 (voor niet-leden van Gigant) of € 7,00 (voor leden van Gigant) www.gigant.nl

Na afloop van de filmvoorstelling is er een borrel en zijn er Peruaanse hapjes. De drankjes zijn voor eigen rekening. De hapjes worden door Inca Educa aangeboden. Deze worden gemaakt door Iliana Peralta die je kennis laat maken met o.a. de authentieke quinoa uit de hooglanden van Peru.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?