Informatieavond over dyslexie

5 maart 2013, van 20:00 tot 22:00, CODA

Door Redactie

Leren lezen is niet voor alle kinderen even makkelijk en vanzelfsprekend. Eén op de vier kinderen heeft er moeite mee. Letters, lezen en boeken kunnen een knelpunt zijn en dat is lastig in een maatschappij waar lezen een belangrijke voorwaarde is om je staande te kunnen houden. Marant en CODA organiseren daarom een informatieavond voor ouders en leerkrachten van kinderen uit het basisonderwijs met dyslexieDeze avond vindt plaats op dinsdagavond 5 maart van 20.00 tot 22.00 uur.

Heeft uw kind of leerling dyslexie? Krijgt uw kind of leerling een gerichte behandeling? Heeft uw kind of leerling behoefte aan (ICT) hulpmiddelen? Dan sluit deze bijeenkomst goed aan.

Marant is een adviesorganisatie voor onderwijsontwikkeling en onderwijszorg en is voor ouders en scholen een belangrijke partner bij dyslexiebehandelingen. Ook in CODA heeft Marant een onderzoekslocatie.

Odette Jacobs, orthopedagoog bij Marant, zal deze avond uitleg geven over wat dyslexie is en welke behandelingstrajecten er zijn. Daarnaast zal zij u kennis laten maken met diverse (ICT) hulpmiddelen die voorhanden zijn. CODA zelf speelt deze avond ook in op dyslexie en informeert u over het Makkelijk Lezen Plein (MLP): een speciale collectie voor kinderen die op welke manier dan ook moeite hebben met lezen. Na afloop is er gelegenheid om verschillende programma’s/hulpmiddelen uit te proberen.

Wilt u deze avond in CODA (Vosselmanstraat 299) bijwonen, dan kunt u zich aanmelden via: onderwijs@coda-apeldoorn.nl. De kosten bedragen € 7,50 per persoon.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?