Informatieavond Zon op K&N

21 november 2018, om 19:30, bestuurskamer van Robur et Velocitas, Anklaarseweg 330

Door Agenda

Zon op K&N en Robur organiseren een informatie avond op 21 november aanstaande. Mensen met de juiste postcode zijn van harte welkom om uitleg te krijgen hoe het werkt en hoe ze mee kunnen doen. Inschrijven kan ook direct: kijk daarvoor op www.zonopken.nl.

Samenwerking voetbalvereniging en zonne-coöperatie

De coöperatie Zon op K&N (Kerschoten en De Naald) gaat 228 zonnepanelen plaatsen op het dak van de tribune en het clubhuis van voetbalvereniging Robur et Velocitas. Sinds het eerste project (op wijkcentrum De Groene Hoven) in 2016 is de coöperatie naarstig op zoek
geweest naar een tweede dak: om de ontstane wachtlijst weg te werken en ook andere buurtbewoners de kans te geven ‘zonnepanelen op andermans dak’ te leggen.

Voor Voetbalclub Robur et Velocitas is dit een eerste stap om hun clubhuis aardgasloos te maken. In de loop van de komende jaren worden verschillende aanpassingen gedaan die het gebruik van energie steeds verder terugdringen. De voetbalclub zal zelf ook participeren in het project en zonnestroom afnemen.

Meedoen?

Voor € 315,- per certificaat (zonnepaneel) kunnen mensen meedoen. Ze krijgen daarvoor gedurende 15 jaar teruggave energiebelasting (ongeveer € 30,- per jaar) en een uitkering uit de coöperatie indien de leden daartoe besluiten o.b.v. de financiële resultaten. Voorwaarde om mee kunnen doen is dat men woont in één van de volgende postcodegebieden: 7311, 7314, 7315, 7316, 7317 of 7345.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?