Informatiebijeenkomsten over het starten van een leesgroep bij CODA

2 oktober 2017, om 10:30, CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn.

Door Agenda

Senia vezorgt maandag 2 oktober in CODA Centrale Bibliotheek twee informatiebijeenkomsten over het starten van een leesgroep


Leesgroep Engels:
maandag 2 oktober, 10.30 uur, gratis toegang

Leesgroep Biografieën & familiegeschiedenis:
maandag 2 oktober, 13.00 uur, gratis toegang


Wilt u mooie boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? Kom dan maandag 2 oktober naar CODA Centrale Bibliotheek in Apeldoorn voor (één van de) twee informatiebijeenkomsten over het oprichten van een leesgroep of leeskring. Om 10.30 uur heeft de bijeenkomst ‘Engelse literatuur’ plaats en om 13.00 uur is de bijeenkomst ‘Biografieën & familiegeschiedenissen’.

De leesgroep Engelse literatuur kiest uit een boekenlijst met hedendaagse Engelstalige literatuur één of meerdere boeken die gezamenlijk besproken worden. De leeskring Biografieën & familiegeschiedenis gaat biografieën en familiegeschiedenissen lezen en kan hiermee geschiedenis, literatuur, politiek, sport en muziek leren kennen door de ogen van één bijzondere persoon of de gebeurtenissen in één familie volgen. Leidraad voor deze leeskringen is een literatuurlijst die is opgesteld door deskundigen.

Deze bijeenkomsten zijn een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. Senia-leesgroepen lezen zes à zeven boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven. Meer informatie o­­­ver de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Praktische informatie
Belangstellenden die meer willen weten over (het oprichten van) een leeskring zijn maandag 2 oktober van harte welkom in CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. Aanvang 10.30 of 13.00 uur, de toegang is gratis. Na een informatief gedeelte worden praktische afspraken gemaakt met mensen die aan willen sluiten bij een leesgroep.

Aanmelden kan door telefonisch (0570-562656) of per mail (info@senia.nl) contact op te nemen met Senia. Vergeet u bij uw aanmelding niet de tijd, uw naam, telefoonnummer en aantal personen door te geven?

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?