Informatieweekend werken met straatkinderen

25 november 2016, Don Bosco Centrum, Assel, € 35,00

Door Agenda

Informatieweekend in Assel over vrijwilligerswerk met straatkinderen in ontwikkelingslanden

Onder het motto ‘Are you streetwise?’ organiseert vrijwilligersorganisatie SAMEN in Assel Don Bosco Centrum, bij Apeldoorn, van 25 t/m 27 november een trainings- en informatieweekend voor jonge mensen van 18 tot 30 jaar die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk of een stage met straatkinderen in een ontwikkelingsland.

SAMEN heeft contact met straatkinderenprojecten in Azië, Latijns-Amerika en Afrika en biedt jongeren de mogelijkheid om daar voor een periode van 3 tot 6 maanden als vrijwilliger of stagiaire te werken. Tijdens het weekend worden presentaties gegeven van vrijwilligers en stagiaires die recent terug zijn gekomen van een project. Daarnaast zijn er workshops waarin jongeren actief aan de slag gaan met het onderwerpen als verantwoord vrijwilligerswerk doen, de achtergrond
van straatkinderen en interculturele communicatie. Het is een interactief weekend waarin jongeren in contact komen met oud-vrijwilligers en andere jongeren met vergelijkbare plannen. De kosten voor deelname aan het informatieweekend inclusief verblijf en maaltijden zijn 35 euro.

Straatkinderen

In veel derde wereldlanden heerst grote armoede. Vaak concentreert deze armoede zich in en rond grote steden. Daar vind je dan ook vaak duizenden kinderen
die de dupe zijn van de armoede: straatkinderen. Sommigen van hen leven op straat en slapen nog thuis, voor anderen is de straat hun thuis geworden.

Don Bosco: een inspirator

SAMEN is onderdeel van de wereldwijde Don Bosco organisatie, die zich in 130 landen in de wereld inzet voor hulpbehoevende en kansarme jeugd en jongeren. Don Bosco (1815-1888) was een priester die leefde in Turijn, Noord Italië waar hij zich inzette voor jongeren. Hij deed dit op een nieuwe, revolutionaire manier die ook nu nog wordt gevolgd door tal van projecten wereldwijd. Dit zijn straatkinderenprojecten, maar ook (technische) scholen, buurthuizen en jeugd- en jongerencentra.

Meer informatie is te vinden op www.samen.org.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?