Insecten eten….. wie durft?!

10 oktober 2015 - 2 oktober 2015, van 12:30 tot 17:00, CODA

Door Redactie

Dat – en nog veel meer – kan tijdens het Kinderboekenweekfeest op zaterdag 10 oktober in CODA!

Het Kinderboekenweekfeest staat dit jaar helemaal in het teken van het thema ‘Raar maar waar!’ waarbij natuur, wetenschap en techniek centraal staan. In CODA kun je die dag van 12.30 tot 17.00 uur meedoen met heel veel verwonderende voorstellingen, verrassende workshops en spectaculaire activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van magneetslijm maken, je eigen geld ontwerpen of leren hoe je marsmannetjes tekent? Kaartjes zijn in alle CODA vestigingen te koop en kosten in de voorverkoop € 3,50. Het Kinderboekenweekfeest heeft plaats in CODA Museum en CODA Junior aan de Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn.

Zaterdag 10 oktober is het de hele middag feest in CODA en ontdek je wat misschien wel raar, maar tóch ook waar is! Want wist je bijvoorbeeld dat er magneetslijm bestaat? Of dat sommige insecten zó lekker zijn dat het wel chips lijkt? Kom naar het Kinderboekenweekfeest in CODA en doe mee met een van de vele Raar maar waar-activiteiten.

De middag begint om 12.30 uur in CODA Museum en na een optreden van een verstrooide professor die wel hele vreemde proefjes doet, begint het feest. Zo kun je onder andere je eigen stuiterbal, lipgloss of magneetslijm maken, een raket bouwen en lanceren, je eigen grafvondst knutselen, 3D tekenen in de lucht of een vogelnest of natuurkaart maken. Ook is er een speciale Kraak de Kluis-speurtocht van hoofdsponsor Rabobank Apeldoorn waarmee je een goed én lekker gevulde kluis kunt winnen. Er is die middag zó veel te doen dat het misschien wel heel lastig is om te kiezen….

En dat is nog niet alles: illustrator Natascha Stenvert leert je graag hoe je een marsmannetje tekent én de bekende kinderboekenschrijvers Simon van der Geest, Marlies Slegers en Bibi Dumon Tak vertellen je te gekke verhalen!

Natuurlijk is iedereen 10 oktober van harte welkom maar vooral voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar wordt het een geweldige middag. Kaartjes zijn in alle CODA vestigingen te koop en kosten in de voorverkoop € 3,50; op de dag zelf betaal je € 5,00. Wil je je verjaardagsfeestje tijdens het Kinderboekenweekfeest in CODA vieren? Ook dat kan: je krijgt ieder vierde kaartje gratis; op www.coda-apeldoorn.nl/feest lees je hier meer over! Daar vind je ook het programmaboekje met alle activiteiten zodat je thuis alvast kunt uitzoeken wat je die middag écht niet wilt missen.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?