Installatie nieuwe burgemeester

24 mei 2012, van 19:15 tot 21:00, Stadhuis

Door Randy Gasper

De heer drs. J.C.G.M. (John) Berends MPA zal op donderdag 24 mei 2012 tijdens een bijzondere raadsvergadering worden beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester.

Het programma ziet er als volgt uit:
– Rond 19.15 uur komt John Berends met zijn familie aan op het Marktplein in Apeldoorn;
– Om 19.30 uur begint de bijzondere raadsvergadering in de raadzaal van het Apeldoornse stadhuis (Marktplein 1, Apeldoorn). Tijdens de raadsvergadering zal de heer Berends worden beëdigd door de Gelderse Commissaris van de Koningin. Vervolgens zal hij worden geïnstalleerd (hij ontvangt hierbij het ambtsketen en de voorzittershamer);
– Om 20.30 uur wordt de raadsvergadering gesloten en vindt een welkomstreceptie plaats in de burgerzaal van het Apeldoornse stadhuis.

De ministerraad heeft op vrijdag 13 april 2012 ingestemd met het voorstel van minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om John Berends MPA voor te dragen voor benoeming tot burgemeester van de gemeente Apeldoorn.

De heer Berends is lid van het CDA. Sinds 1 maart 2005 is hij burgemeester van de gemeente Harderwijk. Daarvoor was hij onder meer wethouder in de gemeente Zwolle. Berends volgt mr. G.J. de Graaf op, die per 1 oktober 2011 is benoemd tot Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Hans Esmeijer (CDA, voormalig lid Gedeputeerde Staten van Gelderland) is op dit moment waarnemend burgemeester van Apeldoorn. Datum van ingang van de benoeming is 24 mei 2012.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Marktplein Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?