Interessante lezing over Berlijn!

1 maart 2013 - 26 februari 2013, om 19.30, Klein Berlijn

Door Jeanine van den Hoek

Klein Berlijn

Menig Nederlandse stad zucht onder leegstand van kantoren en winkels. Het geeft steden een onwennig aanzien. ‘Klein Berlijn’ wil nieuwe energie op plekken en in panden.

Berlijn als ‘Europese hoofdstad van de leegstand’ is ons al jaren voorgegaan.
Paul de Bruijn van Bureau de Bruijn en Berlin Inspires heeft ruime kennis van de meest actuele ontwikkelingen in Berlijn. Vanuit die ervaringen is hij ook zeer betrokken bij een aantal mooie ontwikkelingen op het snijvlak van cultuur en ruimte in Arnhem. Hij is de auteur van het ‘Manifest van de ruimte’ (http://bureaudebruijn.nl/wp-content/uploads/2011/06/ruimtemanifest.pdf). Een fenomeen dat in Berlijn al bijna een normale gang van zaken is en nu dankzij Paul ook in Arnhem in ontwikkeling is.

Paul zal samen met onderzoeker van ARCCI (ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem) Tamara Rookus, ‘De broncode van Berlijn’ (http://bureaudebruijn.nl/2013/02/7711/) presenteren, een praktijkonderzoek naar ‘het geheim van leegstand, culturele leven en atmosfeer in Berlijn. Dit onderzoek is nog niet eerder publiek gepresenteerd. Het onderzoek moet Nederlandse steden in stad stellen om in hun ruimtelijke beleid andere keuzes te maken.

Door de huidige ontwikkelingen heeft Klein Berlijn een kans gekregen om zijn experiment in Apeldoorn daadwerkelijk uit te kunnen voeren. En met succes! We ondersteunen deze ontwikkeling dan ook enorm. Het is misschien erg ambitieus maar ook Apeldoorn moet de geestelijke ruimte krijgen die Berlijn tot magneet voor jong en creatief Europa maakt.

Graag nodigen wij je daarom uit, Dominique Vos en Jeanine van den Hoek van Klein Berlijn, voor een zeer leuke, interessante, en informatieve ‘Berlijnse avond’ op vrijdag 1 maart. Wij hopen jullie te zien rond 19:30 uur zodat we om 20:00 kunnen beginnen!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?