Internationale Kattenshow

8 april 2012 - 19 oktober 2021, van 09:30 tot 18:00, Americahal

Door Nataliefde

Zondag 8 april en maandag 9 april (beide dagen van 09:30 tot 18:00) 2012 organiseert kattenvereniging Mundikat opnieuw traditiegetrouw haar Paasshow.

Dit jaar is de Americahal in Apeldoorn het domein van Nederlands populairste huisdier, de kat. Na 16 jaar Rijnhal in Arnhem wordt nu de Americahal beide paasdagen bevolkt door honderden vertegenwoordigers van uiteenlopende rassen, begeleid door hun personeel. Kattenminnend Nederland kan hier kennis maken met soortgenoten van Minoesch van de buren in vele variaties. Lang- en kortharig, slank- en stevig gebouwd: een bont gezelschap van verschillende rassen zal er tijdens deze dagen op zijn paasbest uitzien!

Alle deelnemers oogsten zeker bewondering bij het publiek en onderwerpen zich ook aan het kritische oog van een internationaal team van keurmeesters. Tijdens de keuringen, die de gehele dag plaatsvinden, toetsen deze experts de voorgedragen katten aan de standaard van het ras. Deze keuringen vinden publiekelijk plaats, zodat de bezoeker zich achter de schermen van een schoonheidswedstrijd waant. De crème de la crème zal uiteindelijk op de catwalk verschijnen, waar in een zinderende finale de toppers zullen worden aangewezen onder het toeziend oog van hun nagelbijtende eigenaars. Natuurlijk duimen ook de toeschouwers voor hun favorieten. Voor de winnaars is er een trofee en de eeuwige roem.

Beide paasdagen wordt er speciale aandacht aan het ras de Brits Korthaar gegeven. In deze special wordt het ras uitgebreid aan de bezoeker gepresenteerd en zijn er ook weer de nodige prijzen in de wacht te slepen. De Brits Korthaar kent een grote verscheidenheid in kleur variëteiten van mysterieus blauw (bekend van de Sheba reclame) tot een zachte crème beer en van een prachtige zilvertabby (ook wel bekend van de Whiskas) tot een bonte bi-colour, oftewel te veel om op te noemen. De Brits Korthaar, waarschijnlijk het oudste Engelse kattenras, stamt af van de Romeinse huiskat. Vanaf 1982 werd dit voormalig Europees korthaar ras Brits Korthaar genoemd. Het werd oorspronkelijk geprezen om zijn fysieke sterkte en jachtinstinct, maar werd al snel evenzeer gewaardeerd vanwege zijn rustige gedrag, uithoudingsvermogen en trouw aan de mens. De Brits Korthaar wint elk jaar aan populariteit doordat hij gefokt en tentoongesteld wordt door een toenemend aantal enthousiaste liefhebbers. Door zijn makkelijke karakter en intelligentie is het de favoriet geworden bij dierentrainers en de laatste jaren hebben deze katten regelmatig opgetreden in Hollywoodfilms en tv-reclames. Het uiterlijk van een Brits Korthaar is dat van een zachte teddybeer. Ze nodigen uit tot knuffelen. Britten hebben een zachte vacht met een hoge aaibaarheidsfactor. Ze hebben korte, stevige, dikke poten en zijn gedrongen van bouw. Hun staart is kort en dik. De Brits Korthaar heeft een ronde kop met kleine uit elkaar geplaatste oortjes en grote ronde ogen. Het is een ras dat makkelijk groot te brengen valt en het zijn speelse en no-nonsense katten. Hij lijkt vaak gereserveerd, in feite typisch Brits, maar als hij eenmaal deel uitmaakt van het gezin, is hij een toegewijde kat en een weinig eisen stellend gezelschapsdier.

Meer informatie over de Brits Korthaar is beide paasdagen te verkrijgen bij de Brits Korthaar stand, waar ze u graag te woord staan.
Voor onze jongste exposanten zal er op beide dagen een knuffelkeuring zijn, dus laat je leukste of liefste knuffel niet thuis. De “Knuffelkeurmeester” is aanwezig om een mooi keurrapport te schrijven voor deze knuffels. Voor kinderen die een mooie katten tekening of kleurplaat meebrengen kost de toegang slechts € 1,00. Alle tekeningen worden natuurlijk opgehangen.
Als een oase van rust ligt te midden van al dit aaibaar fraais en wollige gewoel het kunsteiland, waar een aantal kunstenaars hun werk exposeert met als thema de kat. Hoe kan het ook anders. Al sinds mensenheugenis heeft de mysterieuze kat de artistieken onder ons gebiologeerd en geïnspireerd. Abstract of realistisch, op het eiland is de Felis Domestica vertegenwoordigd in diverse kunstvormen.
Het zal moeilijk zijn de hand op de knip te houden bij de vele op de show aanwezige stands. Het is genoeglijk struinen langs de vele stands die de show rijk is. Een kat in de zak zal men er zeker niet kopen, want zowel voor mens als dier is er een keur aan kwaliteitsproducten verkrijgbaar. De attractief uitgestalde waar varieert van artikelen die al dan niet voor de poes zijn, van hebbedingetjes en sieraden voor uzelf tot zoenoffers voor de harige achterblijvers thuis.

Ook aan de inwendige mens is gedacht: onder het genot van een hapje en een drankje is de bedrijvigheid in de zaal prima te volgen.
Kortom, jong en oud komen oren en ogen te kort. Met een bezoek aan de Paasshow van Mundikat wordt het organiseren van een geslaagd dagje uit een eitje! Vanaf nu is de Americahal in Apeldoorn in het paasweekend dan ook the place to be!

Wilt u op de hoogte blijven over het laatste nieuws kijk dan regelmatig op http://www.mundikatshows.nl of neem contact op met mevr. Hennie Vossen (0493-494541)

Evenement: Internationale Kattententoonstelling
Organisatie: Kattenvereniging Mundikat
Locatie: Americahal Apeldoorn, Laan van Erica 50 Apeldoorn Oost, 055-366 2662

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?