Introdans danst de familievoorstelling

18 april 2018, theater Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn

Door Agenda

Neem je petje af voor de dansers en ontvang een verrassing
Introdans danst de familievoorstelling KYLIÁN4ALL (6+)

Met het programma KYLIÁN4ALL danst Introdans een aantal hoogtepunten uit het oeuvre van de meesterchoreograaf Jiří Kylián.
Het vormt een fraaie reis door de tijd en door het veelzijdige werk van de maestro: van het theatrale Trompe L’Oeil, via het humoristische Sechs Tänze, naar het wonderbaarlijke Indigo Rose.
Als kers op de taart danst Introdans het uitbundige Chapeau, een première voor het gezelschap. KYLIÁN4ALL is op woensdag 18 april te zien in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Publieksactie Chapeau
Neemt u ook uw petje af voor de balletten van Jiří Kylián en de dansers van Introdans? Dan wordt u beloond met een kadootje.
Speciaal voor iedereen die met een hoed op naar de schouwburg komt, ligt er een verrassing te wachten bij de kassa van het theater.

Reis door de tijd
Al drie keer eerder danste Introdans een programma volledig aan de meesterchoreograaf gewijd. In KYLIÁN4ALL krijgt de bezoeker een reis door de tijd van het veelzijdige en omvangrijke oeuvre van Jiří Kylián. Trompe L’Oeil is een meesterlijke, luchtige potpourri van mime-achtige scènes.
In het absurdistische Sechs Tänze gezet op Mozarts Deutsche Tänze toont Kylián zich van zijn meest speelse en uitzinnige kant.
Indigo Rose is een prachtig inkijkje in de nooit-aflatende inventiviteit en fantasierijkheid van Kyliáns bewegingsidioom, waarbij Kylián even makkelijk switcht tussen Bach en een lome jazzsong als tussen gestileerde balletbewegingen en staccato, soms zelfs hiphopachtige passen.

Introdans-première van Chapeau
Jiří Kyliáns Chapeau is een bruisend en feestelijk gelegenheidswerk op muziek van onder meer Prince, gemaakt voor het vijfentwintigjarige troonjubileum van koningin Beatrix in 2005.
De meesterchoreograaf neemt met dit ballet ‘zijn petje af’ voor alles wat de voormalige koningin voor Nederland én de Nederlandse dans betekend heeft.
Daarbij putte hij inspiratie uit haar omvangrijke hoedencollectie, waaruit in de choreografie zo’n twintig replica’s te zien zijn.
Introdans voegt met Chapeau het twaalfde Kylián-ballet toe aan zijn repertoire.

Chapeau (Introdans-première), Trompe L’Oeil, Sechs Tänze, Indigo Rose, (twee films uit) Birth-Day – Jiří Kylián
Première 10 maart 2018 | Speelperiode t/m 11 mei 2018

INTRODANS BEWEEGT JE
Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, neemt Introdans iedereen mee in de totaalbeleving van dans: vol passie en met internationale klasse.
Introdans gelooft dat de taal van dans zó universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt.
Dit doet Introdans door aansluiting te houden met een breed publiek en met hen actief de verbinding aan te gaan.
De voorstellingen worden gedanst voor jong & oud(er) en er zijn activiteiten en projecten voor heel veel verschillende doelgroepen.
Want Introdans beweegt je. www.introdans.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?