Introdans danst MÉDITERRANÉE

25 november 2017 - 25 februari 2018, van 20:00 tot 21:45, Theater Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn, € 23,00

Door Agenda

Spaanse choreografen en zuidelijke sferen

Zuidelijke sferen, Latijns temperament, sensualiteit en levenslust: dat zijn de ingrediënten van MÉDITERRANÉE. Een programma geheel bestaand uit creaties van Spaanse choreografen, variërend in leeftijd en ervaring en ieder met een eigen stijl, maar zeker óók zielsverwanten. Hun benadering van dans is aards, intuïtief en gevoelsmatig, veelal voortvloeiend uit de muziek die hen inspireert. MÉDITERRANÉE is op zaterdag 25 november te zien in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Drie premières van Cayetano Soto
Een belangrijke rol in MÉDITERRANÉE is weggelegd voor de uit Barcelona afkomstige Cayetano Soto, internationaal een van de meest gevraagde dansmakers van dit moment. Sinds 2010 presenteert Introdans met regelmaat nieuwe creaties van hem en met MÉDITERRANÉE voegt het gezelschap in één keer maar liefst drie premièrewerken van de Spanjaard aan het repertoire toe. Cayetano Soto creëert speciaal voor MÉDITERRANÉE het nieuwe duet Contracorriente en daarnaast presenteert Introdans de Nederlandse première van zijn succesvolle werken Conrazoncorazon en Sortijas.

Voormalig Introdans-danser Jorge Pérez Martínez staat nog aan het begin van zijn choreografische carrière. Hij tekent voor het openingsballet Azul in MÉDITERRANÉE, een wereldpremière waarin hij het complete Introdans-ensemble voorstelt. De Valenciaanse choreograaf Nacho Duato is een boegbeeld van de hedendaagse dans in Spanje. Voor het sensuele en overrompelende Rassemblement schildert Duato het Haïtiaanse slavenleven: de onderdrukking, de armoede, de broederschap.

Azul – Jorge Pérez Martínez (wereldpremière), Rassemblement – Nacho Duato, Sortijas – Cayetano Soto (Introdans-première), Contracorriente – Cayetano Soto (wereldpremière), Conrazoncorazon – Cayetano Soto (Introdans-première)Azul – Jorge Pérez Martínez (wereldpremière), Rassemblement – Nacho Duato, Sortijas – Cayetano Soto (Introdans-première), Contracorriente – Cayetano Soto (wereldpremière), Conrazoncorazon – Cayetano Soto (Introdans-première)

Première 22 september 2017 | Speelperiode t/m 1 februari 2018

INTRODANS BEWEEGT JE
Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, neemt Introdans iedereen mee in de totaalbeleving van dans: vol passie en met internationale klasse.
Introdans gelooft dat de taal van dans zó universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. Dit doet Introdans door aansluiting te houden met een breed publiek en met hen actief de verbinding aan te gaan. De voorstellingen worden gedanst voor jong & oud(er) en er zijn activiteiten en projecten voor heel veel verschillende doelgroepen. Want Introdans beweegt je.

www.introdans.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?