Introdans danst sfeervol KERSTGALA in Apeldoorn

29 december 2016, om 20:00, Theater Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn

Door Agenda

Het Introdans-KERSTGALA is al jaren een begrip. Het complete Introdanstableau danst op en rond de kerstdagen een sfeervol en feestelijk programma dat speciaal voor deze gelegenheid wordt samengesteld. Naast een aantal favorieten uit het repertoire richt Introdans dit KERSTGALA de spotlichten op de Mexicaans-Amerikaanse choreograaf José Limón en danst de Nederlandse première Missa Brevis. De voorstelling is op 29 december om 20.00 uur in Theater Orpheus in Apeldoorn te zien.

Hoogtepunten uit het repertoire
Naast Missa Brevis bestaat KERSTGALA uit een van de hoogtepunten uit de meer dan 50 werken van Introdans-directeur Ton Wiggers: Gilles. Dit pure dansstuk uit 1994 is gezet op het requiem van de componist Jean Gilles. In het programma is ook publieksfavoriet In Memoriam van Sidi Larbi Cherkaoui opgenomen en het temperamentvolle Malasangre van de Spaanse Cayetano Soto. Daarnaast wordt het publiek getrakteerd op een cadeautje van ontroering in de vorm van het duet Première Danse, uitgevoerd door een Introdans-danseres en een gastdanser met autisme. Deze choreografie was eerder onderdeel uit de voorstelling De Ontmoeting: NEXT! en wordt nu voor het eerst op het grote toneel gedanst.

In Memoriam – Sidi Larbi Cherkaoui | Gilles – Ton Wiggers | Malasangre – Cayetano Soto |
Première Danse – Aymeric Aude | Missa Brevis – José Limón (Nederlandse première)
26, 27 en 28 december, 20.15 uur, Stadstheater Arnhem | 29 december, 20.00 uur, Theater Orpheus Apeldoorn

INTRODANS BEWEEGT JE
Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, neemt Introdans iedereen mee in de totaalbeleving van dans: vol passie en met internationale klasse.
Introdans gelooft dat de taal van dans zó universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. Dit doet Introdans door aansluiting te houden met een breed publiek en met hen actief de verbinding aan te gaan. De voorstellingen worden gedanst voor jong & oud(er) en er zijn activiteiten en projecten voor heel veel verschillende doelgroepen. Want Introdans beweegt je.
www.introdans.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?