Introdans – Meesterschap

13 november 2014, om 20:00, Orpheus

Door Agenda

Orpheus

Topballetten van Hans van Manen en bijzondere premières.

Hoe meesterlijk dans kan zijn, bewijzen Hans van Manen en Nils Christe keer op keer. In het programma MEESTERSCHAP combineert Introdans twee topcreaties van Van Manen met een nieuw werk van Christe én een wereldpremière van de ‘jonge Spaanse meester’ Cayetano Soto.

Uit de rijke Van Manen-schatkist koos artistiek directeur Roel Voorintholt allereerst het majestueuze Andante. Het is een van Van Manens beroemde ‘balletten voor twee’, een genre waarin de meesterchoreograaf excelleert. Daarna volgt Polish Pieces, een bruisend werk op muziek van Górecki, waarin twaalf dansers in telkens wisselende combinaties het toneel bestormen.

Ook Nils Christe liet zich door Górecki inspireren: Introdans brengt in dit programma de Nederlandse première van zijn Kleines Requiem, een melancholieke en, volgens Voorintholt, ‘ontroerend mooie’ choreografie. Als contrast komt Spanjaard Cayetano Soto met een lichtvoetig, levenslustig nieuw werk, geïnspireerd door de meesters van de jazz. Choreografieën van Hans van Manen, Nils Christe en Cayetano Soto

‘Spannend duet vol onderhuidse hartstocht en drift’ (De Telegraaf over Andante)

Donderdag 13 november
Aanvang: 20.00 uur
Rabobankzaal
1e rang: € 23,50
2e rang: € 21,00

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?