ISH & Junior Company Het Nationale Ballet – Narnia

27 oktober 2015 - 18 september 2015, om 19:00, Rabobankzaal

Door Redactie

Met hip hop en ballet naar de magische wereld Narnia

Het begint allemaal met een kleerkast in een groot landhuis en vier kinderen die verstoppertje spelen. De kleerkast brengt de kinderen in een magische wereld waar het altijd winter is. In de wereld van Narnia kunnen dieren met elkaar praten en is magie een alledaags fenomeen. In deze mysterieuze wereld van Narnia worden de kinderen geconfronteerd met de strijd tussen goed en kwaad. In het spannende bos strijden de legers van ‘het goede’ van de leeuw Aslan en het ‘legioen van het kwade’ aangevoerd door de Witte Tovenaars, met elkaar.

Reis met ISH en de Junior Company van het Nationale Ballet mee naar de betoverende wereld van Narnia. Geniet van de unieke voorstelling vol hiphop en ballet, een samenwerking tussen twee danswerelden die nooit eerder is vertoond.

Machtswellust en overwinning

Net als in alle sprookjes spelen opoffering, machtswellust, verlossing en de overwinning van het goede een grote rol. De regisseurs Marco Gerris en Ernst Meisner geven hier een eigen, hedendaagse draai aan waar iedereen zich in zal kunnen herkennen.

De kronieken van Narnia is gebaseerd op de tijdloze boekenreeks van C.S. Lewis. Het wordt gerekend tot één van de klassiekers van de kinderliteratuur en is vele malen verfilmd, bewerkt voor toneel, radio en televisie.

Over ISH

Vanaf de eerste voorstelling in 2000 streeft ISH met veel succes naar multidisciplinaire dansvoorstellingen die een divers publiek aanspreken. Ze maken een cross-over van alle gevestigde kunstvormen, zoals acrobatiek, breakdance en opera. ISH verbindt dansstijlen, combineert streetdance met ballet en brengt dit van de straat naar de theaters. Door met uiteenlopende partijen als Het Nationale Ballet, autonoom kunstenaar Dadara of VOCAALLAB samen te werken ontstaan er op artistiek en productioneel niveau nieuwe kruisbestuivingen.

Dinsdag 27 oktober, 19:00 uur
Rabobankzaal
Kaarten vanaf € 22,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?