Ivan Borghstijn interviewt Susan Smit in CODA Auditorium

7 februari 2017, om 20:00, CODA Auditorium, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, € 10,- (CODA leden of bij besteding in Nawijn & Polak) en € 12,50 (niet-leden/losse verkoop)

Door Agenda

Ook in 2017 staan weer verschillende literaire avonden in CODA geprogrammeerd. Dinsdag 7 februari komt Susan Smit (De eerste vrouw, En dan de liefde, Gisèle ) naar CODA Auditorium waar Ivan Borghstijn met haar in gesprek gaat over onder andere haar boek De eerste vrouw. Het belooft een boeiende avond te worden waarin uiteraard ook even stilgestaan wordt bij haar carrière als fotomodel en bij haar schriftelijke bijdrage aan bladen als Happinez, Ouders van nu en WENDY. Kaarten zijn vanaf donderdag 19 januari te koop in verschillende CODA vestigingen en bij Nawijn & Polak.

Susan Smit (1974) groeide op in Noordwijk en werkte tien jaar als fotomodel in binnen- en buitenland. Op haar zesentwintigste studeerde ze af aan de Universiteit van Amsterdam in Culturele Studies met als hoofdvak Nederlandse Taal- en Letterkunde. Ze publiceerde negen non-fictieboeken, vier romans, een verhalenbundel en een novelle. In de tijdschriften Happinez, Ouders van nu en WENDY schrijft ze columns over haar werk en leven. Daarnaast is ze ook een veelgevraagd spreekster. Literatuur en spiritualiteit beschouwt ze als haar grootste passies.

In oktober 2016 verscheen haar boek De eerste vrouw. Een fascinerend boek dat gebaseerd is op historische feiten en waarin ze de stormachtige liefde tussen twee grote sterren beschrijft. Deze liefde tussen Brabander Lou Tellegen, Nederlands grootste Hollywoodster ten tijde van de stomme film en de Amerikaanse operaster en diva Geraldine Farrar, is gedoemd te mislukken. Volgens auteur Thomas Verbogt is De eerste vrouw “een tintelend verhaal over dromen en ambities dat je voortdurend raakt”.

Ivan Borghstijn

Zijn carrière begon circa dertig jaar geleden bij boekhandel Bruins in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Vele Apeldoorners kennen hem waarschijnlijk van Nawijn & Polak Boekverkopers waar hij jarenlang bedrijfsleider was. Borghstijn is niet alleen genomineerd als Beste Boekverkoper maar ook een bevlogen interviewer die al talloze schrijvers geïnterviewd heeft. Dinsdag 7 februari komt hij naar CODA om daar met Susan Smit in gesprek te gaan.

Kaartverkoop

Kaarten voor deze avond zijn vanaf donderdag 19 januari te koop in CODA Centrale Bibliotheek, CODA dok Zuid, CODA de Maten, CODA Museum en bij Nawijn & Polak. Een toegangskaart kost € 10,- voor CODA-leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak of € 12,50 voor niet-leden/losse verkoop. De toegang is inclusief koffie of thee vóór aanvang.

Informatie is ook te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/ literair en op Facebook en Twitter.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?