IVN wandeling Hapsdorp op 11 maart 2018

11 maart 2018, van 14:00 tot 16:30, Ingang Haps, Parkeerplaats Soerenseweg, € 2,00

Door Agenda

Op zondag 11 maart 2018 houdt IVN Apeldoorn een excursie naar en door het Hapsdorp. De wandeling begint om 14:00 uur bij de ingang en parkeerplaats aan de Soerenseweg. Deze parkeerplaats bevindt zich aan de eerste weg links vanaf de kruising Soerenseweg met de J.C. Wilslaan, richting Hoog Soeren en het startpunt is aangegeven met IVN borden. De wandeling naar het Hapsdorp duurt ca. 30 minuten en staat onder leiding van IVN gidsen. In het Hapsdorp wordt men vervolgens rondgeleid en kan men verder zelf rondkijken onder het genot van een kop Hapsthee. De gehele excursie duurt circa 2 – 2,5 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij Herma en Jan van der Velden, tel: 06 – 5180 3939 of via www.ivn-apeldoorn.nl.

Een bezoek aan het Hapsdorp is een bijzondere gebeurtenis. Vooral kinderen die er op excursie zijn geweest laten het dorp enthousiast aan hun ouders zien. Normaal is het dorp niet toegankelijk voor het publiek.

In het Hapsdorp is een boerderij uit de IJzertijd (ca. 500 jaar v. Chr.) nagebouwd. Er komen groepen, voornamelijk scholieren, van april tot oktober voor gewoonlijk drie dagen bij elkaar om zo goed mogelijk het leven in de IJzertijd te ervaren. Dit betekent proberen, zonder de gemakken van de moderne tijd, in het dagelijkse onderhoud te voorzien: brood bakken, water halen, dieren verzorgen, de akker bewerken, de hoeve onderhouden, spinnen en weven. etc. Van heel dichtbij de natuur ervaren, die ons voedsel en grondstoffen verschaft.

De kosten voor een volwassene zijn EUR 2,00. Kinderen t/m 12 jaar, leden en vrienden van IVN zijn gratis

Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?