J.J Sharp

26 maart 2016, om 22:00, Bluescafe Apeldoorn, Nieuwstraat 74A, Apeldoorn

Door Agenda

Na de Farewell Tour, eind mei 2015, van 12BBB komt Jan J. Scherpenzeel terug met de JJ SHARP BAND met een verrassende bezetting.  JJ Sharp (Jan J. Scherpenzeel) bluesman van het eerste uur met ruim 45 jaar ervaring in diverse succesvolle formaties, o.a. Blazing Aces en OBERG, maakt na 10 jaar als frontman, zanger, harmonicaspeler, componist, tekstschrijver en de motor van de Twelve Bar Blues Band een doorstart met een nieuw repertoire en een verrassende bezetting.

De opzet was om een ander geluid neer te zetten dan met 12BBB en dat is mede dankzij de inzet van de overige bandleden goed uitgepakt. JJ Sharp heeft een goed doorleefde Bluesstem, daarbij zijn de vocalen zeer treffend, goed verstaanbaar en waar het nodig is voelbaar en dat is voor veel blanke zangers niet altijd merkbaar. In combinatie met heerlijk mondharmonicawerk weet hij het publiek in extase te brengen.

De complete ritmesectie van 12BBB heeft er geen minuut over na hoeven denken om de overstap naar de JJ SHARP BAND te maken, aangevuld met een sterk spelende saxofonist is de band klaar om opnieuw het publiek voor zich te winnen.

Gitarist Randy Pears krijgt eindelijk de ruimte om zijn solokunsten te laten zien, wat er bij 12BBB nogal eens bij in schoot. Hij speelde o.a. als gitarist in de House-Band van de helaas te vroeg overleden Chicago-Bluesgitarist Ronald Abrams. Deze gaf hem de mogelijkheid te proeven van de zuiverste blues-bron die er aanwezig was. (Abrams had o.a. met Muddy Waters, Jimmy Reed, Jimmy Johnson, James Cotton en Johnny Dollar gespeeld). Onder de vleugels van JJ Sharp zal hij zijn missie als een ‘must see, allround blues gitarist’ verder vorm gaan geven.

Saxofonist Arjan de Swart, ook bekend als Pepperoni, speelt zowel sopraan, alt, tenor en bariton sax, heeft inmiddels na 38 jaar saxen zeer veel praktijk ervaring. Hij speelde o.a. op het North Sea Jazz Festival en deed vele optredens in binnen- en buitenland. Kenmerkend is de veelzijdigheid van deze toeteraar die zich gespecialiseerd heeft in funk, blues & Jazz improvisaties.

Bassist Patrick “Sideburn” Obrist ontving in 2012 de DBF award voor beste bassist. Speelde o.a. in Fat Harry & the Fuzzy Licks en de Robert Fossen Bluesband. Als sessie muzikant speelde hij in binnen- en buitenland o.a. met Eugene Hideaway Bridges, Jake Walker en Eric Steckel. Samen met Jeffrey van Duffelen vormt hij de gedroomde ritmesectie.

Drummer Jeffrey van Duffelen is uitgegroeid tot een volwaardig sessie- en studiomuzikant die met vele grootheden heeft samengewerkt. Ook op de internationale podia heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend als begeleidings muzikant van o.a.: Joseph Bowie (DeFunkt), Barry Mc Cabe, Mick Taylor (ex-Rolling Stones gitarist), Snowy White (ex-Pink Floyd en Thin Lizzy gitarist).

JJ SHARP lead vocals & harmonica – Randy Pears lead guitar – Patrick “Sideburn” Obrist bass – Arjan de Swart saxophone – Jeffrey van Duffelen drums

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?