Jaarlijkse Jeugdronde van Gelderland

17 april 2017, van 10:00 tot 17:00, Industrieterrein Apeldoorn Noord, Laan van de Kreeft

Door Agenda

Thuiswedstrijd voor jeugleden van wielrenverening de Adelaar

Op maandag 17 april, tweede Paasdag, organiseert AR&TV De Adelaar de jaarlijkse Jeugdronde van Gelderland. Er wordt tussen 10.00 en 17.00 uur gekoerst rond de Laan van de Kreeft op Industrieterrein Apeldoorn Noord.

Voor jeugdrenners uit Apeldoorn is dit een wedstrijd die motiveert om extra goed te presteren. Zij gaven antwoord op de vraag: Wat maakt een thuiswedstrijd zo bijzonder? Omdat het een bekend parcours is, zegt Hugo Paats, 11 jaar. Waarschijnlijk komt iedereen kijken, zegt Levi Oord, 11 jaar.

Om 10.00 uur starten de jongste renners van 8 jaar met de wedstrijden, waarbij ze toch al zo’n snelheid halen van bijna 30 km/u. Rond 17.00 uur zullen de oudste jeugdrenners finishen. Naast de spannende wedstrijden van deze talenten kunt u genieten van de speciale wielersfeer tijdens dit fantastische Apeldoornse evenement.

De wedstrijden maken onderdeel uit van de kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap in juni. Om deze reden bestaat het startveld uit renners uit heel Nederland.

De jeugdronde wordt gezamenlijk georganiseerd met de Ronde van Gelderland, een internationale profkoers voor dames en junioren. Om ongeveer half zes zullen de junioren in de Ronde van Gelderland finishen op de Laan van de Kreeft.

Het parcours en alle starttijden zijn te vinden op de website van wielrenvereniging de Adelaar,
www.adelaar.org.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?