Jaimi Faulkner & Jeff Lang

6 mei 2012, van 16:00 tot 17:30, Gigant

Door Randy Gasper

Plato’s Muziekcafé goes down under! Tijdens deze all Australian special verwelkomen wij twee te gekke singer/songwriters: Jaimi Faulkner en Jeff Lang. Jeff Lang zal een solo optreden geven. Jaimi treedt gedeeltelijk solo op en gedeeltelijk met drie man begeleiding.

Mix grote songwriterskwaliteiten, knap gitaarspel en een warme soulstem in een kom en je krijgt Jaimi Faulkner. Al jong kreeg Faulkner blues, folk en soulmuziek met de paplepel ingegoten en gooide het in de blender. Dit leverde hem Down Under diverse prijzen op; zo won hij o.a. de Bluesperformer of the Year award. Toch liet hij onlangs zijn band achter en verhuisde naar Berlijn om in Europa opnieuw te beginnen. En met succes want in zijn eentje slechts bewapend met een gitaar stond hij hier op het podium met o.a. Jon Allen, Waylon en Rory Block en deed in Duitsland een theatertour met Vonda Shepard en onze eigen Stevie Ann. Eind april komt zijn eerste single in Nederland uit. Muziekblad OOR schreef; Wie Jaimi Faulkner op het podium ziet staan is verkocht; Faulkner wordt een grote. “

Jeff Lang timmert ondertussen alweer sinds de jaren ’90 aan de weg en dat doet hij goed. De Australische zanger en slidegitarist is één van de grootste artiesten in de ‘Australian roots’-stijl, waar voornamelijk de genres folk, blues en rock onder vallen. Jeff bespeelt niet alleen slide-gitaren, maar ook standaardgitaren, banjo en drums en weet daarnaast zijn nummers te schrijven alsof het novelles zijn; met veel diepte en visie, maar met nog genoeg ruimte voor je eigen interpretatie.

Gratis toegang

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?