Jake Leg

21 januari 2018, om 16:00, Bluescafe Apeldoorn, Nieuwstraat 74a

Door Agenda

Op zondagmiddag 21 januari speelt JAKE LEG vanaf 16.30 u in het Bluescafe Apeldoorn, huiskamerblues (slow blues op laag volume) die echt bij je binnenkomt! Henk zingt met de passie van de straat, Peter laat je de blues voelen met zijn sax, Dirk zoekt ruimte voor een gevoelige noot, Rob legt zijn ziel in de snaren en Ton zorgt voor de maat. We hebben het over JAKE LEG!
JAKE LEG, huiskamer-blues met de inleving en beleving van 5 ervaren muzikanten: Henk zingt met passie, Peter laat je de blues voelen met zijn sax, Dirk zoekt de ruimte in de muziek, Rob legt zijn ziel in de snaren en Ton zorgt voor de maat
HENK (vocals) is al zijn hele leven met muziek en toneel bezig. Sinds 15 jaar speelt hij als gitarist en zanger in een  buurtband. Werkend in de dak- en thuislozenzorg kent hij de blues van de straat en is dat een bron van inspiratie voor de vocals bij Jake Leg.
PETER (sax) begon 25 jaar geleden op de altsax in de Haagse coverband ‘Make My Day’. Hij trad door het hele land op waarbij optredens in Het Paard in Den Haag en de Boerderij in Zoetermeer hoogtepunten waren. Hij is nu de trotse eigenaar van een Martin Handcraft II, een beroemde Amerikaanse tenorsax uit 1939 waarop hij je de BLUES laat voelen. Grote saxofonisten als Cannonball Adderley (alt) en Sonny Rollins (tenor) zijn Peter’s inspiratiebronnen.
DIRK (gitaar) is ooit begonnen in de Winterswijkse blues-rockband ‘Terraplane’, diverse keren verhuisd maar altijd in bands blijven spelen. Hij denkt nu vooral met veel plezier terug aan optredens met ‘Suspender’ in het voorprogramma van ‘Solution’ en van ‘Herman Brood & HWR’. Dirk wil muziek kunnen voelen, beleven, samen met de band en voor publiek! Hij krijgt inspiratie van BB King, Peter Green, vele anderen en … Jake Leg!
ROB (bas) legt zijn hele ziel al jarenlang in de vier snaren van de bas. Hij speelde in meer dan 35 bands, van rock, jazz en blues tot (Nederlandstalige) pop en heeft een brede muzikale smaak. Hij voelt zich in deze band, met deze muziek en deze muzikanten helemaal TOP!
TON ‘Spoons’ (ritme) is ruim 50 jaar slagwerker in verscheidene formaties met verschillende muziekstijlen en een heel scala aan instrumenten: drumstel, djembe, cajon, udu, shaker, tamboerijn, darbuka, tar, lepels, wasbord, mondharmonica, etc…..
De blues vond hij bij de mannen van Jake Leg.
Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?